A tésztához:
170 g sötét csokoládé összetörve
170 g vaj, 2 cm-es kockákra vágva
200 g barna cukor
3 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál tejföl
150 g liszt
2 evőkanál kakaópor
Egy csipetnyi só
85 g tejcsokoládé összetörve
A díszítéshez:
100 g tejcsokoládé
Medvecukor
16 db (kerek) csokis mályvacukor vagy csokis teasütemény
M&Ms cukorkák
Cukormáz
1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat), és készíts elő 18 darab muffinpapírt (vagy még jobb egy 18 darabos muffinsütőforma).
2. Olvaszd meg egy nagyobb edényben a csokoládét a vajjal és a cukorral együtt. Ezt meg teheted úgy is, hogy egy nagyobb fazékban vizet forralsz és arra helyezed el a csokis edényt, vagy mikrohullámú sütőben is. Mindkét esetben folyamatos kevergetésre lesz szükséged, ám a mikrónál elég ha közepes hőfokon hárompercenként kiveszed és keversz rajta egyet. Ha ezzel készen vagy, tedd félre és hagyd kihűlni.
3. Keverd a csokis masszához a tojásokat, a vanília kivonatot és a tejfölt. Majd keverd össze a lisztet és a kakaóport és a kétféle anyagot dolgozd jól össze.
4. Ezt a tésztát kanalazd a muffinformába, úgy hogy a forma 2/3 részéig érjen a nyers alapanyag. Süsd őket 18-20 percig, amíg a muffinok megemelkednek, megszilárdulnak. Tedd félre, és hagyd kihűlni (ez nagyjából 5 perc).
5. A díszítéshez olvaszd fel a csokoládét víz fölött. Teáskanállal tegyél egy keveset a muffin tetejére, majd gyorsan tegyél rá keresztben egymás mellett négy szál medvecukrot. Helyezd rá a csokis teasüteményt vagy a csokis mályvacukrot (a megolvasztott tejcsokoládé lesz a ragasztóanyag is).
6. Majd a pók hátára is tegyél az olvasztott csokiból és ragaszd rá a szemeket, vagyis az M&Ms cukorkákat, míg a csoki folyékony állapotú és nem dermett meg.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK