GASZTRO

Csokoládé pókok

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
170 g sötét csokoládé összetörve
170 g vaj, 2 cm-es kockákra vágva
200 g barna cukor
3 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál tejföl
150 g liszt
2 evőkanál kakaópor
Egy csipetnyi só
85 g tejcsokoládé összetörve

A díszítéshez:
100 g tejcsokoládé
Medvecukor
16 db (kerek) csokis mályvacukor vagy csokis teasütemény
M&Ms cukorkák
Cukormáz

 

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat), és készíts elő 18 darab muffinpapírt (vagy még jobb egy 18 darabos muffinsütőforma).

2. Olvaszd meg egy nagyobb edényben a csokoládét a vajjal és a cukorral együtt. Ezt meg teheted úgy is, hogy egy nagyobb fazékban vizet forralsz és arra helyezed el a csokis edényt, vagy mikrohullámú sütőben is. Mindkét esetben folyamatos kevergetésre lesz szükséged, ám a mikrónál elég ha közepes hőfokon hárompercenként kiveszed és keversz rajta egyet. Ha ezzel készen vagy, tedd félre és hagyd kihűlni.

3. Keverd a csokis masszához a tojásokat, a vanília kivonatot és a tejfölt. Majd keverd össze a lisztet és a kakaóport és a kétféle anyagot dolgozd jól össze.

4. Ezt a tésztát kanalazd a muffinformába, úgy hogy a forma 2/3 részéig érjen a nyers alapanyag. Süsd őket 18-20 percig, amíg a muffinok megemelkednek, megszilárdulnak. Tedd félre, és hagyd kihűlni (ez nagyjából 5 perc).

5. A díszítéshez olvaszd fel a csokoládét víz fölött. Teáskanállal tegyél egy keveset a muffin tetejére, majd gyorsan tegyél rá keresztben egymás mellett négy szál medvecukrot. Helyezd rá a csokis teasüteményt vagy a csokis mályvacukrot (a megolvasztott tejcsokoládé lesz a ragasztóanyag is).

6. Majd a pók hátára is tegyél az olvasztott csokiból és ragaszd rá a szemeket, vagyis az M&Ms cukorkákat, míg a csoki folyékony állapotú és nem dermett meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL