GASZTRO

Sertéshamburger ananászos szósszal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

250 g édes-savanyú mártás extra ananásszal
4 hamburgerzsemle
400 g darált sertéshús
8 evőkanál kenyérmorzsa
4 újhagyma, felaprítva
4 evőkanál felaprított menta
2 evőkanál szójaszósz
Olaj



Elkészítése:

1. A sertéshúst, a zsemlemorzsát, az újhagymát valamint 3 evőkanál mentát tegyél egy nagy keverőtálba. Adj hozzá egy teáskanál szójaszószt és az édes-savanyú mártásnak a felét. Keverd össze jól, és ha közben túl nedvesnek találod (úgy érzed, nem lehetne kisütni megfelelően a masszát), akkor tegyél hozzá még zsemlemorzsát.

2. Oszd fel ezt a keveréket négy részre, és készíts belőle korongokat, majd tedd a hűtőbe kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek.

3. Ez után egy serpenyőben, felforrósított olajban süsd ki a húspogácsákat.

4. Végezetül tedd a megmaradó édes-savanyú mártás egy kis edénybe, add hozzá a maradék mentát és keverd jól el.

5. Tálaláskor ne készítsd el előre a hamburgereket, ezt hagyd meg a vendégeknek. Inkább kis tálakon szolgáld fel a kész hozzávalókat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL