250 g édes-savanyú mártás extra ananásszal
4 hamburgerzsemle
400 g darált sertéshús
8 evőkanál kenyérmorzsa
4 újhagyma, felaprítva
4 evőkanál felaprított menta
2 evőkanál szójaszósz
Olaj
1. A sertéshúst, a zsemlemorzsát, az újhagymát valamint 3 evőkanál mentát tegyél egy nagy keverőtálba. Adj hozzá egy teáskanál szójaszószt és az édes-savanyú mártásnak a felét. Keverd össze jól, és ha közben túl nedvesnek találod (úgy érzed, nem lehetne kisütni megfelelően a masszát), akkor tegyél hozzá még zsemlemorzsát.
2. Oszd fel ezt a keveréket négy részre, és készíts belőle korongokat, majd tedd a hűtőbe kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
3. Ez után egy serpenyőben, felforrósított olajban süsd ki a húspogácsákat.
4. Végezetül tedd a megmaradó édes-savanyú mártás egy kis edénybe, add hozzá a maradék mentát és keverd jól el.
5. Tálaláskor ne készítsd el előre a hamburgereket, ezt hagyd meg a vendégeknek. Inkább kis tálakon szolgáld fel a kész hozzávalókat.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK