250 g friss spenót, vagy 200 g fagyasztott spenót megolvasztva
50 g zsemlemorzsa
500 g darált pulykahús
Frissen őrölt fekete bors
Frissen reszelt szerecsendió
2 teáskanál friss kakukkfű
75 g sajt
1 teáskanál oílvaolaj
1. A spenótot dobd bele lobogó forró vízbe, úgy 4-5 másodpercre. Éppen csak annyi ideig, míg megfonnyad. Ezek után egy tésztaszűrővel emeld ki a vízből, és csöpögtesd le.
2. Majd a spenótot vágd fel kis darabokra. (Akár konyhai robotgépben is megteheted.)
3. A spenótot és a zsemlemorzsát egy nagyobb edényben keverd össze.
4. Majd add hozzá a pulykahúst és a fűszereket, valamint a sajtot és keverd homogénné.
5. Készíts 8 darab húskorongot.
6. Tedd olajozott serpenyőbe a húspogácsákat, majd süsd őket addig, míg mindkét oldala megbarnul, a belseje rózsaszín marad.
7. Tálald salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal, ízlést szerint salsával és olyan zsemlében, ahogy szereted.
OLVASS TOVÁBB!
Laktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD