Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pulykás-spenótos hamburger

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

250 g friss spenót, vagy 200 g fagyasztott spenót megolvasztva
50 g zsemlemorzsa
500 g darált pulykahús
Frissen őrölt fekete bors
Frissen reszelt szerecsendió
2 teáskanál friss kakukkfű
75 g sajt
1 teáskanál oílvaolaj

 

Elkészítése:

1. A spenótot dobd bele lobogó forró vízbe, úgy 4-5 másodpercre. Éppen csak annyi ideig, míg megfonnyad. Ezek után egy tésztaszűrővel emeld ki a vízből, és csöpögtesd le.
2. Majd a spenótot vágd fel kis darabokra. (Akár konyhai robotgépben is megteheted.)
3. A spenótot és a zsemlemorzsát egy nagyobb edényben keverd össze.
4. Majd add hozzá a pulykahúst és a fűszereket, valamint a sajtot és keverd homogénné.
5. Készíts 8 darab húskorongot.
6. Tedd olajozott serpenyőbe a húspogácsákat, majd süsd őket addig, míg mindkét oldala megbarnul, a belseje rózsaszín marad.
7. Tálald salátalevelekkel és paradicsomkarikákkal, ízlést szerint salsával és olyan zsemlében, ahogy szereted.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL