GASZTRO

Napon szárított paradicsomos hamburger, balzsamecetes hagymával

Szerző:
Szabó Anna
Kis csalással egészséges vacsorát készíthetsz magadnak és párodnak, de ha őszinték akarunk lenni, este nyolc után már nem ajánljuk a fogyasztását.

 

Hozzávalók
a húspogácsához:

675 g sovány darált marhahús
1 nagyobb fej hagyma, lereszelve
3 evőkanál friss oregánó (ha szárított, akkor elég 1 evőkanállal is)
1 evőkanál menta
Só és bors
6 szem napon szárított paradicsom, lecsöpögtetve, felaprítva

 

A balzsamecetes hagymához:

450 g lilahagyma, felkarikázva
4 evőkanál jóminőségű balzsamecet
A tálaláshoz:
Ízlés szerint zsemle, salátalevél.

 

Elkészítése:

1. Egy nagy edényben keverd össze a húspogácsa hozzávalóit. Majd nyirkos kézzel formázz a masszából hat darab húskorongot.
2. Közepes méretű tepsiben süsd meg 30 percen keresztül, lefedve.
3. Időközben készítsd elő a balzsamecete hagymát. Forrósíts fel kevés olajat egy teflon serpenyőben, majd dobd rá a hagymát és kevergetés mellett süsd 8-10 percig, míg puha és karamellizált nem lesz.
4. Tálald az ízlésed szerinti zsemlefélével, egymásra rétegezve salátalevéllel, hagymával és húspogácsával.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL