2 szelet angolszalonna felkockázva
1 fej paradicsom felkockázva
450 g vagdalthús
1 evőkanál paradicsompüré
1 fej csilipaprika felkockázva
2 fej paradicsom felkockázva
1 fej kicsi hagyma, felaprítva
2 evőkanál ketchup
1 teáskanál ecet
1 evőkanál petrezselyem, felaprítva
4 darab szemle
Salátalevelek
1. Süsd serpenyőben ropogósra az angolszalonnákat. Add hozzá a paradicsomot és süsd további 2 percig.
2. Tedd egy edénybe a vagdalt húst, és add hozzá a paradicsomos-szalonnás keveréket, valamint a paradicsompürét. Oszd el négy félre, és készíts belőle húskorongokat.
3. Tedd olajozott serpenyőbe a húspogácsákat, majd süsd őket addig, míg mindkét oldala megbarnul, a belseje rózsaszín marad.
4. Közben készítsd el a szószt: a szósz hozzávalóit öntsd egy edénybe, majd konyhai robotgéppel aprítsd fel.
5. A zsemléket vágd félbe, és mindkét oldalát száraz serpenyőben pirítsd meg. Majd tálaláskor az alsó félzsemlére tegyél egy salátalevelet, egy evőkanál szószt, húspogácsát, végezetül a második fél zsemlét.
OLVASS TOVÁBB!
Laktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD