Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Házi készítésű hamburger alaprecept

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500 g jó minőségű vagdalt hús
1 evőkanál oregano
1 teáskanál só
Csipetnyi fekete bors
1 maroknyi zsemlemorzsa
1 darab tojás
1 vekni ciabatta
1 csomag jégsaláta
4 közepes paradicsom

 

Elkészítése:

1. Tedd be egy nagy edénybe a fasírt hozzávalóit: a vagdalt húst, az oregánót, a sót, a fekete borsot, a zsemlemorzsát a tojást. Majd robotgéppel keverd össze őket, míg egynemű pépet nem kapsz.

2. A húst formázd kerek lapos pogácsákká.

3. Tedd olajozott serpenyőbe a húspogácsákat, majd süsd őket addig, míg mindkét oldala megbarnul, a belseje rózsaszín marad.

4. A ciabattát vágd félbe, és a belső oldalait pirítsd meg. A két fél ciabatta közé tegyél egy-egy húspogácsát, majd jégsalátát és paradicsomkarikákat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL