2 evőkanál olívaolaj
6 szelet füstölt szalonna, felkockázva (kb. 90 g)
250 g goma
4 darab filézett csirkecomb (kb. 350 g), 1 cm vastag csíkokra felszelve
100 ml száraz fehér bor
200 ml krémsajt
300 g spagetti
2 közepes tojás sárgája
Só és őrölt feketebors
Egy maroknyi aprított petrezselyem
1. Fűts fel egy nagy serpenyőt, vagy wokot, adj hozzá egy 1 teáskanál olajat és szalonnát és süsd meg egészen aranybarnára. Add hozzá az aprított gombát és főzd kb. 5 percig, amíg a gomba is meg nem barnul.
2. Borítsd át egy másik edénybe a gombás keveréket. Majd a megmaradt olajat öntsd a forró serpenyőbe és süsd meg benne a csirke szép színt nem kap.
3. Öntsd a bort is a főző edényben, és hagyd, hogy néhány percig sisteregjen, majd add hozzá a krémsajtot. Párold puhára – kb. 8 perc –, majd öntsd vissza a serpenyőbe a gombás keveréket is.
4. Időközben főzd meg a tésztát is a csomagolásán olvasható útmutató szerint.
5. Vedd le a tésztaszószt a tűzhelyről, majd egyesével keverd hozzá a tojássárgákat.
6. Dobd bele a tésztát is a serpenyőbe, majd keverd össze a szósszal, és petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK