4 közepes méretű, hosszúkás padlizsán
Nagy szemű só
2-3 fej hagyma
Olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
4-5 kemény paradicsom
Petrezselyemzöld
Kakukkfű
Zöld babérlevél
Néhány szem fekete olajbogyó
Só és bors
1. Mossuk meg és töröljük szárazra a padlizsánokat. Tegyük vágódeszkára, és nagyon éles késsel előbb tőből metsszük le a szárakat, majd hosszanti irányban vágjunk bele vékony szeleteket úgy, hogy a végén egy kis darabka még egyben maradjon. Szórjuk meg nagy szemű sóval, és rakjuk tálra, hogy a leve elfolyjon, míg mi a többi műveletet végezzük.
2. Tisztítsuk meg a vöröshagymát. Vágjuk vékony karikákra és serpenyőben, bő olajban fonnyasszuk meg, majd süssük enyhén aranybarnára. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Tegyük a serpenyőbe, amikor a vöröshagyma már üvegesre pirult. Sózzuk, borsozzuk, és süssük még néhány percig.
3. Mossuk meg és töröljük szárazra a paradicsomot. Ne hámozzuk meg. Vágjuk keresztbe 0,5 cm vastag szeletekre. A serpenyő tartalmának felét osszuk el egy kiolajozott tűzálló tál alján. A padlizsánlegyezőket törölgessük meg, és helyezzük a hagymarétegre.
4. A padlizsánszeletek közé csúsztassunk paradicsomkarikákat. Minden egyes paradicsomréteget szórjunk meg egy kevés sóval és bőven borssal. A megtöltött padlizsánlegyezőknek jól meg kell állniuk a tálban, de ne legyenek se túl szorosan, se pedig túl lazán, mivel ez utóbbi esetben szétnyílhatnak. Melegítsük elő a sütőt 230 C-ra. Bőven vágjunk apróra petrezselyemzöldet, kakukkfüvet és zöld babérlevelet. A padlizsánlegyezőkön osszuk el a maradék pirított vörös- és fokhagymát.
5. Szórjuk meg apróra vágott zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Tegyük a sütőbe, és süssük 15 percig, majd a hőmérsékletet csökkentsük 180 ºC-ra, és süssük még 1 óra 15 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK