FOGYÓKÚRA

Nincs vágyakozás diéta

Szerző:
Szabó Anna
Jól haladsz a diétával. A ruháid kezdenek jól állni rajtad, és egyre észre vehetőbb a különbség. Megérdemelsz valami jutalmat? Egy kis sütemény nem fog fájni. STOP! Az agyad ilyenkor megpróbál átverni, elhiteti veled, hogy szükséged van a falatozásra. Edzeni kell az agyat, hogy többé ne ess kísértésbe.

 

Mi ez?


Azzal, hogy fogysz, egyre inkább sóvárogsz bizonyos tiltott dolgok iránt. A diéták 80%-a azért fuccsol be, mert az emberek nem tudnak ellenállni. Minél keményebb a diéta, annál erősebb a sóvárgás. Azáltal, hogy megérted a sóvárgás okait és felismered őket, meg tudod állítani.

10 ételféleség, ami miatt biztosan sóvárogsz a diéta alatt

1. Csokoládé
2. Rágcsálnivaló
3. Keksz
4. Sütemény
5. Chips
6. Édességek
7. Sajt
8. Diófélék
9. Kenyér
10. Pizza

 

Hogyan működik?


A diéta és az életmódváltás lényege, hogy az agy meg tanulja kontrollálni az éhséget.


1. Fázis - Fogyás

Miközben követsz egy tervet, megvonsz magadtól bizonyos ételeket, melynek következtében sóvárogni fogsz néhány ételféleség iránt. Ahhoz, hogy helyreállítsd az egyensúlyt, előbb az anyagcserédet kell beállítani, hogy az ételt holmi üzemanyagként használja fel a szervezet ahelyett, hogy zsírként raktározná el azt. Ez még inkább segíteni fog, hogy biztonságosan fogyhass, és megfelelően égesd a zsírt. Ez a fázis 6-8 hétig tart, ez idő alatt kb. 5-6 kilót fogyhatsz. Egyél sokszor keveset, hogy az anyagcsere egy percre se lassulhasson le. Jó, ha napjában ötször étkezel – reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát és vacsorát iktatsz be.


2. Fázis - Megtartás

Tartsd a súlyodat, amíg ismét megismerkedsz az ételek széles skálájával, és csak fokozatosan vezesd be őket az étrendedbe. A fokozatosság javítani fogja az energiaszintedet, egészségedet és segít megszüntetni a sóvárgást. Ne feledd: ha elérted az álomsúlyodat, akkor is csak mértékkel fogyaszd azokat az ételeket, amelyeknek köszönheted a felesleges kilóidat.

Néhány ok, amiért sóvárogsz


- Szeretjük magunkat megajándékozni kis nasival, mert ettől sokkal jobban érezzük magunkat.
- A cukros is zsíros ételek arra késztetnek, hogy még többet egyél belőlük.
- A napi stressz növeli az éhséget és arra sarkall, hogy folyton majszoljunk valamit.
- Ha szomorúak vagyunk, étel után nyúlunk, hiszen az evés boldogsághormont termel, ettől jobban érezzük magunkat.
- A hormonális változások, mint a menzesz előtti periódus éhséget okozhat.

 

Mit kell tenned a diéta alatt?


Ahogy már leírtuk, fontos a napi ötszöri kis étkezés. Soha ne egyél együtt szénhidrátot fehérjével. A reggeli bőséges legyen, lehetőleg szénhidrátot és sok folyadékot tartalmazzon. Tízóraira és uzsonnára fogyassz gyümölcsöt (max. 20-25 dkg) és szénsavmentes ásványvizet. Ebédre és vacsorára már csak fehérjét egyél. Minden főétkezés mellé fogyassz nyers zöldséget, salátát, így növeled az ételek felszívódási idejét. Igyekezz mellőzni a rizs-, gabona- és tésztaféléket. A gyümölcsök közül kerüld a banánt, a szőlőt és a sárgadinnyét. Csökkentsd az öntetek és szószok mértékét. Nagyon minimális alkoholt ihatsz, naponta maximum egy pohárral, de ha lehet, inkább hagyd ki. És a legfontosabb: legalább 2,5-3 liter folyadékot vegyél magadhoz, ásványvíz, vagy gyümölcs- és gyógyteák formájában. Emellett tornázz és kerüld a stresszt.

Ez a diéta tökéletes, ha már többféle fogyókúrát kipróbáltál, de belebuktál, mert nem tudtál ellenállni a sóvárgásnak. Ezzel a diétával hetente 1-2 kilót fogyhatsz és körülbelül 48 óra elteltével kevésbé leszel kívánós.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL