Szabó Anna
Hozzávalók:Tésztához:
170 g omlós korpás keksz
90 g vaj (szoba melegen)
80 g nyers marcipán
Töltelékhez:
3 tojás
400 g krémsajt
150 g tejföl
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé
Só
70 g cukor
Karamellizált sárgarépához:
200 g sárgarépa
90 g cukor
1. A kekszet csavard bele egy konyharuhába és sodrófával zúzd össze. 80 g vajjal és a marcipánnal gyúrd össze. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazz ki, majd oszd kétfelé a morzsás tésztát. Az tortaforma aljára egyengesd el az egyik adag tésztát, majd egy teáskanál segítségével a második adagot nyomkodd az oldalára.
2. A töltelékhez a tojásokat először vedd külön fehérjére és sárgájára. Majd a sárgáját a krémsajttal, a tejföllel, a reszelt citrommal és a citromlével keverd jól el. A fehérjét 1 csipetnyi sóval és cukorral jó keményre verj fel, majd óvatos, laza mozdulatokkal add a sajtkrémhez.
3. A krémsajtot öntsd a már tésztával kibélelt tortaformába, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percen keresztül.
4. A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le nagylyukú sajtreszelőn. Egy evőkanál vízben, 50 g cukorral a reszelt sárgarépát főzd három percig. Ha megkaramellizálódott, tedd félre hűlni, majd öntsd egy tepsibe és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd ki. Ezután tedd félre ismét, és hagyd legalább 40 percig hűlni.
5. Végezetül oszlasd el a sárgarépát a torta tetején, majd szórj rá porcukrot.
Vissza a többi őszi édességhez >>
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK