Tésztához:
170 g omlós korpás keksz
90 g vaj (szoba melegen)
80 g nyers marcipán
Töltelékhez:
3 tojás
400 g krémsajt
150 g tejföl
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé
Só
70 g cukor
Karamellizált sárgarépához:
200 g sárgarépa
90 g cukor
1. A kekszet csavard bele egy konyharuhába és sodrófával zúzd össze. 80 g vajjal és a marcipánnal gyúrd össze. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazz ki, majd oszd kétfelé a morzsás tésztát. Az tortaforma aljára egyengesd el az egyik adag tésztát, majd egy teáskanál segítségével a második adagot nyomkodd az oldalára.
2. A töltelékhez a tojásokat először vedd külön fehérjére és sárgájára. Majd a sárgáját a krémsajttal, a tejföllel, a reszelt citrommal és a citromlével keverd jól el. A fehérjét 1 csipetnyi sóval és cukorral jó keményre verj fel, majd óvatos, laza mozdulatokkal add a sajtkrémhez.
3. A krémsajtot öntsd a már tésztával kibélelt tortaformába, majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 30-35 percen keresztül.
4. A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le nagylyukú sajtreszelőn. Egy evőkanál vízben, 50 g cukorral a reszelt sárgarépát főzd három percig. Ha megkaramellizálódott, tedd félre hűlni, majd öntsd egy tepsibe és 100 fokra előmelegített sütőben szárítsd ki. Ezután tedd félre ismét, és hagyd legalább 40 percig hűlni.
5. Végezetül oszlasd el a sárgarépát a torta tetején, majd szórj rá porcukrot.
Vissza a többi őszi édességhez >>
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK