SZÉPSÉG

Top 15 tedd/ne tedd hajápoláskor

Szerző:
Szabó Anna
Ha szeretnéd, hogy hajad minden nap a legjobb formában legyen, akkor kövesd egyszerű útmutatónkat! Következő tedd/ne tedd listánkat, ha betartod, egyszerre leszel ápolt, divatos és stílusos.


Költs magadra!

1. Költs egy jó hajvágásra. Eleve a jólvágott frizura ápoltabbnak is tűnik, ráadásul amikor egyedül vagy, és nem számíthatsz szakember segítségére, akkor könnyebb is lesz befésülni, beszárítani. Ha esetleg te nem így érzed magad a hajszalonból való távozás után pár nappal, akkor keress más fodrászt, aki lehet, hogy drágábban dolgozik, viszont valószínűleg jobb munkát is végez!

2. Találd meg a megfelelő sampont! A száraz haj olyan sampont igényel, mely megtartja hajad nedvességtartalmát – ez nem következik automatikusan abból, hogy vizet is használsz - , míg a zsíros hajra olyan fejbőr működését szabályozó termék a jó, mely közben nem szárítja azt – ezzel még inkább zsírosodásra ösztönözve a fejbőrödet.

3. Vegyél egy jó tisztító sampont! Ahogy a fentiekben leírtuk jó ha a megfelelő fejbőrre a megfelelő termék kerül, de sampon esetében a tisztító hatás sem elhanyagolható tulajdonság. Ez bizony várhatóan nem kevés kísérletezést is igényel.

 

Alap a jó hajfésülés

4. Minden egyes reggel ki hajkefével a hajadat. Ez segít a port, piszkot… eltávolítani, valamint serkenti a fejbőröd vérkeringését.

5. Ne fésüld nedvesen a hajad, helyette egy széles fogú fésűvel egyengesd el, kezd hajvégeid kibogozásával, utána már a gyökereitől is végighúzhatod. Így nem roncsold a hajszálaidat.

6. Keféld ki a hajadat mielőtt lefekszel aludni. Ha a hajad hosszú, fond be lazán és kösd össze a végeid. Ha túl szorosan fogod össze úgy nem kering fejbőrödben rendesen a vér, és hajszálaid nem tudnak rendesen lélegezni.

7. Néha engedd a hajadnak, hogy természetesen a szabad levegőn száradjon meg. Egy jó nedvszívó törülközővel tekerd át, és hagyd rajta minél tovább, hogy minél több nedvességet felszívjon.

 

Védd a lokniaidat!

8. Ne tedd ki a hajadat a nap legforróbb sugarainak. Ma már divat a sapka, a kalap, a kendő… mindenféle fejfedő! Használd ki az alkalmat…

9. Mosd meg a hajadat, ha klórozott vízben úszkáltál.

10. Ne felejtsd el megtisztítani a hajkefédet és a fésűdet – legalább hetente egyszer! Ne gondolj nagy faksznira, nem kell hozzá más, mint meleg víz és egy kis szappan.

11. Tegyél a hajad tónusáért! A legjobb, ha a fejbőrödet rendszeresen megmasszírozod, mert ez serkenti a vérellátást a hajtüsző gyökeréhez.

12. Hetente kétszer tápláld ápolóolajjal a fejbőrödet. Ez segíteni fog megszürkülő hajadat erősíteni és lágyítani. Választhatsz mandulából, kókuszdióból vagy extra szűz olívaolajból! Áztass be egy pamutlabdacsot olajba, majd simítsd a fejbőrödre, majd mosd ki meleg vízzel. Végül langyos, már-már hideg vízzel öblítsd át. Az eredmény? Mint a reklámokban: puhább, simább, kezelhetőbb haj.

13. Ha úszni mész, nedvesítsd be a hajadat, mielőtt a medencébe lépnél. Mielőtt a klóros vízzel érintkezne a hajad, így segíted felkészíteni az ellene való védekezésre. De, az úszósapkáról se feledkezz meg!

14. Ne kösd össze túl szorosan a hajadat, ha nedves, mert így könnyen töredezik, szálkásodik!

15. Egyél olyan ételeket, melyek gazdagok a bőr és a haj szépségéért felelős esszenciális zsírsavakban. Ha figyelsz étrendedre, a belső egészséged mellett a külsődön is visszatükröződik majd a jótékony hatás. Légy jó önmagadhoz!

Te is szeretnél hosszú és dús hajkölteményt?

Te is elégedetlen vagy a hajaddal? Rövid, vékonyszálú, silány, és nem nő rendesen? Keresd fel a Gyémánt Hajklinikát, ahol magasan képzett szakemberek lesznek a segítségedre! Néhány óra alatt Neked is megvalósulhat az álmod!

GYÉMÁNT HAJKLINIKA

1035. Budapest, Raktár u. 4.

 Telefon: 06-20/ 416-2704

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL