Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szilvás omlett

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

250 g szilva
300 ml piros szőlőlé
3 evőkanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
100 g liszt
150 ml tej

2 evőkanál citromhéj
2 tojás
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál pirított pisztácia

 

Elkészítése:

1. A szilvákat vágd félbe és magozd ki, majd a szőlőlével 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal forrald fel. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben oldd fel, majd a szilvás főzethez sűrű kevergetések mellett.

2. Keverd össze a lisztet tejjel, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával egy edényben. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a maradék cukorral, és add a lisztes masszához. Egyszerűen palacsintaként süsd ki egy nagyobb serpenyőben.

3. Mindegyik palacsinta felére tegyél a szilvás töltelékből, hajtsd félbe. A tetejét hintsd meg porcukorral, majd szórj rá a durvára szelt pisztáciából.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL