250 g szilva
300 ml piros szőlőlé
3 evőkanál cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
100 g liszt
150 ml tej
Só
2 evőkanál citromhéj
2 tojás
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál pirított pisztácia
1. A szilvákat vágd félbe és magozd ki, majd a szőlőlével 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal forrald fel. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben oldd fel, majd a szilvás főzethez sűrű kevergetések mellett.
2. Keverd össze a lisztet tejjel, sóval, citromhéjjal és a tojások sárgájával egy edényben. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a maradék cukorral, és add a lisztes masszához. Egyszerűen palacsintaként süsd ki egy nagyobb serpenyőben.
3. Mindegyik palacsinta felére tegyél a szilvás töltelékből, hajtsd félbe. A tetejét hintsd meg porcukorral, majd szórj rá a durvára szelt pisztáciából.
OLVASS TOVÁBB!
Laktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD