Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Édes rizs szilvával

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

750 ml tej

80 g cukor
200 g rizs
1 tojás
2 narancs
500 ml narancslé
2 evőkanál keményítő
300 g szilva



Elkészítése:

1. A tejet egy csipetnyi sóval és 30 g cukorral forrald fel, majd add hozzá a rizst és főzd puhára. Vedd le a tűzhelyről, és miután langyosra hűlt keverd hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét 40 g cukorral verd kemény habbá.

2. A narancsokat hámozd meg annyira, hogy még a fehér héját és a hártyáját is eltávolítod, majd vágd gerezdekre. 4 evőkanál narancslét 10 g cukorral és az étkezési keményítővel keverj simára. A megmaradó gyümölcslében a szilvát főzd meg. Majd keverd el benne az étkezési keményítős narancslét is.

3. Tálaláskor tegyél pár kanállal a szilvából a desszertes edény aljára, majd halmozz rá a rizsből, végül adj hozzá pár gerezd narancslevet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL