Szabó Anna
Hozzávalók:750 ml tej
Só
80 g cukor
200 g rizs
1 tojás
2 narancs
500 ml narancslé
2 evőkanál keményítő
300 g szilva
1. A tejet egy csipetnyi sóval és 30 g cukorral forrald fel, majd add hozzá a rizst és főzd puhára. Vedd le a tűzhelyről, és miután langyosra hűlt keverd hozzá a tojássárgáját. A tojásfehérjét 40 g cukorral verd kemény habbá.
2. A narancsokat hámozd meg annyira, hogy még a fehér héját és a hártyáját is eltávolítod, majd vágd gerezdekre. 4 evőkanál narancslét 10 g cukorral és az étkezési keményítővel keverj simára. A megmaradó gyümölcslében a szilvát főzd meg. Majd keverd el benne az étkezési keményítős narancslét is.
3. Tálaláskor tegyél pár kanállal a szilvából a desszertes edény aljára, majd halmozz rá a rizsből, végül adj hozzá pár gerezd narancslevet.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK