Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fahéjkrém vörösboros szilvával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Fahéjkrém:
1 rúd vanília
200 ml sürített tej
400 ml tejszín
3 egész fahéj

4 ív fehér zselatin
5 tojássárgája
60 g cukor
2 teáskanál konyak
2 teáskanál őrölt fahéj
80 g jó minőségű étcsokoládé

Vörösboros szilva:
400 g szilva
50 g cukor
200 ml vörösbor
1 darab egész fahéj
1 darab egész szegfűszeg
Vaníliás puding por

 

Elkészítése:

1. A fahéjas krémhez vágd félbe a vanília rudat és kapard ki belőle a magokat. A sűrített tejet, 200ml tejszínt a vanília magokkal együtt kezd el lassan főzni, és adj hozzá egy csipet sót. Főzd alacsony hőfokon 5 percig.

2. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A tojássárgáját a cukrot, a konyakot és az őrölt fahéjat habosra verd fel gőz fölött. Míg forró, tedd bele a kicsavart zselatinlapokat, és keverd tovább, míg homogénné nem válik.

3. A csokoládét vágd durva csíkokra, és a felét add a megmaradt tejszínhez és keverd jól el. Majd add a zselatinos krémhez és keverd tovább.

4. A szilvákat magozd ki és negyedeld. Egy fazékban a cukrot karamellizáld a vörösborral, és főzd 3-4 percig. A szilvákat, a fahéjat és a szegfűszeget is add hozzá és főzd tovább. A pudingport kevés vízzel keverd el csomómentesre és engedd fel az előző szilvás keveréket vele, majd főzd tovább állandó kevergetés mellett 4-5 percig.

5. Tálaláskor a korábban elkészített fahéjas krémmel és a maradék csokoládéval hintve szolgáld fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL