Fahéjkrém:
1 rúd vanília
200 ml sürített tej
400 ml tejszín
3 egész fahéj
Só
4 ív fehér zselatin
5 tojássárgája
60 g cukor
2 teáskanál konyak
2 teáskanál őrölt fahéj
80 g jó minőségű étcsokoládé
Vörösboros szilva:
400 g szilva
50 g cukor
200 ml vörösbor
1 darab egész fahéj
1 darab egész szegfűszeg
Vaníliás puding por
1. A fahéjas krémhez vágd félbe a vanília rudat és kapard ki belőle a magokat. A sűrített tejet, 200ml tejszínt a vanília magokkal együtt kezd el lassan főzni, és adj hozzá egy csipet sót. Főzd alacsony hőfokon 5 percig.
2. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe. A tojássárgáját a cukrot, a konyakot és az őrölt fahéjat habosra verd fel gőz fölött. Míg forró, tedd bele a kicsavart zselatinlapokat, és keverd tovább, míg homogénné nem válik.
3. A csokoládét vágd durva csíkokra, és a felét add a megmaradt tejszínhez és keverd jól el. Majd add a zselatinos krémhez és keverd tovább.
4. A szilvákat magozd ki és negyedeld. Egy fazékban a cukrot karamellizáld a vörösborral, és főzd 3-4 percig. A szilvákat, a fahéjat és a szegfűszeget is add hozzá és főzd tovább. A pudingport kevés vízzel keverd el csomómentesre és engedd fel az előző szilvás keveréket vele, majd főzd tovább állandó kevergetés mellett 4-5 percig.
5. Tálaláskor a korábban elkészített fahéjas krémmel és a maradék csokoládéval hintve szolgáld fel.
OLVASS TOVÁBB!
Laktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD