Szabó Anna
Hozzávalók:50 g fehér csokoládé 8 darabra törve
1 teáskanál narancshéj
4 darab nagyobb szilva
1 tojássárgája
8 zsömle
2 teáskanál porcukor
1. A fehércsokoládét aprítsd fel és add hozzá a narancshéjat. A szilvákat felezd meg és magozd ki. A tojássárgáját 1 evőkanál vízzel verj fel. A zsömlét vízszintesen vágd ¾ részbe, úgy hogy ki tudd nyitni.
2. A narancshéjas csokoládét oszd el, mindegyik zsömlébe tegyél igazságosan. A fél szilvákat helyezd a csokoládés krémre, majd zárd le a zsömlét.
3. A zsömléket tedd tepsibe, vagy sütőrácsra és kend meg a vizes tojássárgájával, majd szórd meg porcukorral.
4. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK