500 g szilva
100 g cukor
1 db ánizsmag
100 ml vörösbor
200 g pirítóskenyér
1 teáskanál vaníliás cukor
100 g vaj
60 g porcukor
1 tojássárgája
1 egész tojás
2-3 teáskanál narancshéj
Só
500 g ricotta
1. A szilvát felezd meg és magtalanítsd. Közepes lángon egy fazékban karamellizáld a cukrot. Az ánizsmagot és a vörösbort is add hozzá, amikor nagyjából egyállagú lett, akkor dobd bele a szilvákat, majd forrald fel az egészet.
2. A kenyeret morzsold szét. A vaníliás cukrot a 75 g vajjal és 50 g porcukorral keverd habosra.
3. A tojássárgáját, a tojást és az egyik 100 g pirítós kenyér morzsáját, a narancshéjjal egy csipetnyi sóval keverd jól össze. A ricottát is add hozzá, és keverd jól el benne.
4. Egy széles fazékban 3 l vizet egy kevés sóval forralj fel. Bevizezett kézzel formálj kis golyókat a ricottás krémből és dobd a lobogó forró vízbe. Addig kell főzni, míg a galuskák a víz felszínére nem jönnek.
5. 25 g vajat egy serpenyőben forralj habosra, majd a maradék pirítós kenyér morzsát futtasd meg rajta, nagyjából 1-2 percig.
6. A galuskákat hempergesd meg ebben a morzsában.
7. Tálaláskor tegyél egy kevés szilvamártást a tányér aljára, majd erre helyezd a galuskákat ízlés szerint. Kevés porcukorral is meghintheted.
OLVASS TOVÁBB!
Laktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD