300 g szilva
100 ml almalé
70 g cukor
1 db ánizsmag
30 g mandula, aprított
2 db tojás
1 mokkás kanál fahéj
70 ml desszertbor
50 grammos mandulás ropogós
1. Mosd meg a szilvát, vágd félbe és magozd ki. Az almalét 40 g cukorral és a csillagánizzsal egy fazékban kezd el melegíteni, majd közben dobd bele a szilvát is. Hagy 7-8 percig párolódni a lében, fedő alatt. Majd tedd félre hűlni.
2. Közben a mandulát egy serpenyőben pirítsd meg.
3. A tojássárgáját 30 g cukorral és a fahéjjal keverd habosra kézi robotgéppel, majd szép lassan dolgozd hozzá a desszertbort is.
4. A szilvát szedd kis tálakra, öntsd rá a tetejére a habot, szórd meg a pirított mandulával és tálald mellé a mandulás ropogóst.
OLVASS TOVÁBB!
Laktató és finom szendvicsek a nap bármely szakában
Talán kevesen gondolnák, de egy jó szendvics nagyon komoly személyes élmény lehet. A 70-es, 80-as években járunk, amikor az iskolai jelme...
GASZTRO4 egzotikus tésztafajta, amit eddig valószínűleg nem ismertél
Nem minden tészta egyforma, és ezt nem csak az olaszok tudják megerősíteni. Ázsia is széles választékot kínál....
GASZTROÖrökzöld levelek és lédús gyümölcsök: íme, a legnépszerűbb citrusfélék!
Lehetnek édesek vagy savanyúak, a citrusfélék örök kedvenceink....
5 könnyű és gyors vacsora, mely a mosogatást gyerekjátékká varázsolja
Az alábbi receptek rendkívül egészségesek, ráadásul elkészítésükhöz csak egy serpenyő (esetleg egy keverőtál) és sütő szükség...
GASZTROEz történik a testedben, amikor beleharapsz a chillipaprikába
Te is szereted a fűszeres ételeket? Most kiderült, miért olyan jó érzés még az is, amikor égetik a nyelvet!...
GASZTROEttől a nyálkás anyagtól fiatalodik meg igazán a bőrünk
A legújabb wellness-trend egy átlátszó, nyálkás folyadék körül forog, amely nem más, mint az okra víz....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD