5

 

„Az egyensúly törvénye”

Az egyensúly kozmikus, biológiai és személyes szinten egyaránt érvényes ránk, emlékeztetve minket arra, hogy minden cselekedetünket képesek vagyunk túlzásba vinni és elhanyagolni is, és arra, ha személyes ingánk kilendül az egyik irányba, akkor elkerülhetetlenül vissza fog térni a másik oldalra.
Miközben eszünk, alszunk, dolgozunk, és mindennapi dolgainkat intézzük, tudatalattink azon munkálkodik autonóm idegrendszerünk, belső elválasztású mirigyeink, hormonjaink és a keringési rendszerünk segítségével, hogy fenntartsa hőháztartásunk és belső kémiánk kényes egyensúlyát, mivel ha ez az egyensúly drasztikusan felbomlana, véget érne az életünk. Nemcsak a túlélésünk függ az egyensúlytól, de életünk minősége és pszichénk állapota is.
Pszichénkben egyaránt ott élnek a puritán és a hedonista, a hívő és a szkeptikus, a társasági és a magányos farkas és a többi ellentétpár. Hosszú távon akkor őrizhetjük meg az egyensúlyunkat, ha mindkét oldalunkon egyformán munkálkodunk, és visszatérünk a középpontba. A kínai taoistáktól az esszénusokig, a keresztényektől a muzulmánokig számos bölcs hívta már fel a figyelmünket tanításaiban az arany középút jelentőségére.

Vissza a számokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL