2 evőkanál növényi olaj
2 evőkanál szezámmag
1 darab piros paprika felaprítva
1 darab sárga paprika felaprítva
1 doboz kormamártás (perzsa eredetű tejszínesmártás)
3 evőkanál tejszínes krémsajt
300 g nyers, pucolt garnélarák
Köretként basmatirizs
1. Egy wokban forrósíts fel egy evőkanál olajat, dobd rá a szezámmagot, és süsd aranybarnára. Ha kész, vedd ki az olajból és konyhai törlőpapírra tedd rá lecsepegtetni.
2. A megmaradt olajat is tedd a wokba, dobd bele a paprikákat, és kevergetve 3 percen keresztül süsd. Majd add hozzá a kormamártást és a tejszínes krémsajtot, és további kevergetés mellett süsd 4 percig.
3. Keverd bele a garnélrarákokat és 5 percen keresztül süsd, míg meg nem változik a színe, és egész áttetsző nem lesz.
4. Tálalj mellé basmatirizst, a tetejét pedig szórd meg szezámmaggal.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK