80 g zabpehely
400 g spenót
1,5 l csirkealaplé
1,5 dl sovány tej
Só és őrölt bors
Átválogatjuk a spenótot, csak a szép leveleket használjuk fel, és kivágjuk a kemény szárakat. Többször megmossuk bő vízben, majd lecsepegtetjük. Nagy darabokra vágjuk.
Felforraljuk a csirkealaplevet. Beletesszük a spenótleveleket és a zabpelyhet, majd 2 percig lassú forralással főzzük.
Ráöntjük a tejet, és 2 percig mixeljük, míg teljesen sima péppé válik.
Megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Előmelegített tányérokban azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK