2 doboz babkonzerv
2 közepes hagyma
2 kis fej saláta
2 közepes, igen érett paradicsom
1 ek olívaolaj
1 l víz
2 ek apróra vágott bazsalikom
Só és őrölt bors
Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. Több vízben megmossuk, majd kicentrifugázzuk a fejes salátát, nagy darabokra vágjuk. Meghámozzuk a paradicsomokat, miután 15 másodpercre forró vízbe mártottuk , kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
Felhevítjük az olívaolajat, és 5 percig folyamatosan keverve megpirítjuk benne a hagymát. Amikor üvegessé válik, hozzáadjuk a babot és a fejes salátát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és a lóbab méretétől függően 5-10 percig főzzük, míg jól megpuhul.
Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, és még 1-2 percig főzzük kis lángon. Beletesszük a bazsalikomot, jól összekeverjük, és levesszük a tűzről. Lefedve 2-3 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk első fogásként.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK