GASZTRO

Olasz bableves salátával és bazsalikommal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 doboz babkonzerv
2 közepes hagyma
2 kis fej saláta
2 közepes, igen érett paradicsom
1 ek olívaolaj
1 l víz
2 ek apróra vágott bazsalikom
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Megtisztítjuk és karikára vágjuk a hagymát. Több vízben megmossuk, majd kicentrifugázzuk a fejes salátát, nagy darabokra vágjuk. Meghámozzuk a paradicsomokat, miután 15 másodpercre forró vízbe mártottuk , kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

Felhevítjük az olívaolajat, és 5 percig folyamatosan keverve megpirítjuk benne a hagymát. Amikor üvegessé válik, hozzáadjuk a babot és a fejes salátát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Mérsékeljük a lángot, és a lóbab méretétől függően 5-10 percig főzzük, míg jól megpuhul.

Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, és még 1-2 percig főzzük kis lángon. Beletesszük a bazsalikomot, jól összekeverjük, és levesszük a tűzről. Lefedve 2-3 percig pihentetjük. Melegen tálaljuk első fogásként.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL