600 g sovány natúr joghurt
1 közepes uborka
1 gerezd fokhagyma
Fél citrom leve
1 ek olívaolaj
1-2 dl jeges víz
4 ek friss, apróra vágott mentalevél
Só és őrölt bors
Meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, majd szűrőbe tesszük. Enyhén megsózzuk, és 15 percig hagyjuk, hogy levet eresszen.
Közben megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját, majd összezúzzuk. A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, a citromlével és az olívaolajjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelően híg legyen.
Hideg vízzel leöblítjük az uborkát, konyhai papírtörlőn óvatosan megszárítjuk.
A joghurtba keverjük, hozzáadjuk a mentát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
Nagyon hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK