GASZTRO

Hideg joghurtleves mentával és uborkával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600 g sovány natúr joghurt
1 közepes uborka
1 gerezd fokhagyma
Fél citrom leve
1 ek olívaolaj
1-2 dl jeges víz
4 ek friss, apróra vágott mentalevél
Só és őrölt bors


Elkészítése:

Meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, majd szűrőbe tesszük. Enyhén megsózzuk, és 15 percig hagyjuk, hogy levet eresszen.

Közben megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját, majd összezúzzuk. A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, a citromlével és az olívaolajjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelően híg legyen.

Hideg vízzel leöblítjük az uborkát, konyhai papírtörlőn óvatosan megszárítjuk.

A joghurtba keverjük, hozzáadjuk a mentát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
Nagyon hidegen tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL