500 g karalábé
3 gerezd fokhagyma
100 g póréhagyma (a fehér része)
100 g füstölt bacon
1 kk olívaolaj
2 dl víz
2,5 dl sovány tej
1 ek borecet
Szerecsendió
Só
Megtisztítjuk a fokhagymát, és csírátlanítjuk. Megmossuk és apróra vágjuk a póréhagymát. Meghámozzuk, megmossuk és vékonyan fölszeleteljük a karalábét. Csíkokra vágjuk a bacont.
A baconcsíkokat 3 percig sütjük az olajban folyamatosan keverve, erős lángon. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a karalábét. Felforraljuk, majd még 20 percig főzzük lefedve és mérsékelt tűzön.
Hozzáadjuk a tejet, hosszasan mixeljük, majd finom lyukú zöldségpasszírozón átnyomjuk. Ecettel, a reszelt szerecsendióval és a sóval ízesítjük. Melegen tálaljuk (nagyon finom és egészséges ropogós hajdinacsíkokkal együtt.)
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK