GASZTRO

Karalábéleves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500 g karalábé
3 gerezd fokhagyma
100 g póréhagyma (a fehér része)
100 g füstölt bacon
1 kk olívaolaj
2 dl víz
2,5 dl sovány tej
1 ek borecet
Szerecsendió


Elkészítése:

Megtisztítjuk a fokhagymát, és csírátlanítjuk. Megmossuk és apróra vágjuk a póréhagymát. Meghámozzuk, megmossuk és vékonyan fölszeleteljük a karalábét. Csíkokra vágjuk a bacont.

A baconcsíkokat 3 percig sütjük az olajban folyamatosan keverve, erős lángon. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a karalábét. Felforraljuk, majd még 20 percig főzzük lefedve és mérsékelt tűzön.

Hozzáadjuk a tejet, hosszasan mixeljük, majd finom lyukú zöldségpasszírozón átnyomjuk. Ecettel, a reszelt szerecsendióval és a sóval ízesítjük. Melegen tálaljuk (nagyon finom és egészséges ropogós hajdinacsíkokkal együtt.)

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL