FOGYÓKÚRA

5 dolog, amit tudnod kell a villámdiétáról

Szerző:
Szabó Anna
Általában mindenki szeretne gyorsan és könnyen megszabadulni a kialakult súlyfeleslegtől. Ám nem árt elgondolkodni azon, hogy a felesleges kilókat sem egyik napról a másikra kapkodtuk magunkra, így elhagyni sem olyan egyszerű őket. Lehet azonban egészségesen és hatékonyan is fogyni.

 

1. Nincsenek nemek


Arra való tekintet nélkül, hogy mennyit akarsz fogyni és azt milyen gyorsan, sosem szabad kockáztatni az egészségedet a diéta alatt sem. Amíg néhány gyors diéta segít méregteleníteni a testedet és még fogysz is, a többsége kimondottan veszélyes. Legjobb elkerülni minden olyan diétát, ami korlátozza a vitamin és ásványi anyag beviteledet, és melyek összesen egy vagy két ételtípust ajánlanak. Azokat a diétákat, melyek napi 1500 kalória alatti bevitelt engedélyeznek, és egyszerűen rosszul érzed magad tőlük, azonnal hagyd abba.


2. Igyál, hogy fogyj


A léböjtnek lehet rossz kimenetele, tehát nem biztos, hogy egyszerű módja a diétának, mégpedig azért, mert a legtöbb ember nem tudja, hogyan kell végigcsinálni egy böjtöt. Az igazság az, hogy egy léböjt segíthet méregteleníteni a szervezetedet és a fogyást is gyorsítja. Törekedj arra, hogy pépes, frissen préselt gyümölcsleveket fogyassz, mert az éhséget ezek maximálisan csillapítják. Azonban 7 napnál tovább semmiképpen se csináld, főleg ne orvosi felügyelet nélkül. A szervezetednek 7-10 nap után ugyanis fel kell töltődnie fehérjével.


3. Szuper levesek és saláták


Az egyik legjobb és legegyszerűbb módja a diétának, ha az általad fogyasztott ételeket lecseréled levesekre és salátákra. Az egészséges levesek és saláták sok zöldséggel és egész magvakkal készülnek, a zsírszegény öntetek pedig még jobban hozzásegítenek, hogy a szervezeted megkapjon minden szükséges vitamint és ásványi anyagot. Ne feledd, hogy a zöldségek sokkal kevesebb kalóriát tartalmaznak, ezért többet kell belőlük enned, hogy telítve érezd magad.


4. Egy napi étkezést cserélj fel


Ha csak néhány plusz kilótól szeretnél megszabadulni, akkor nem kell mást tenned, mint egy étkezést felcserélni másra. Ez a módszer az egyik legjobbja a gyors diétáknak. Rengeteg vitamin és ásványi anyag készítmény létezik, melyek egy diéta alatt biztosítják számodra a szükséges vitaminkészletet. De ne feledd, a kihagyott étkezést mindenképpen pótolnod kell 2 normál étkezéssel.


5. Mondj nemet a jojo-ra


Ne feledd, hogy a gyorsdiétát mindenképpen egészséges határok között kell betartani, hogy hosszútávon eredményeket mutasson. Gyorsíthatja az anyagcserédet, ami szintén súlyvesztést okozhat. A gyorsdiéta célja legyen, hogy egészségesen fogyjál le, ezt kombináld egy normál diétával, tornával és pozitív hozzáállással.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL