1 zellerszár
200 g gomba
3-4 fej vöröshagyma
2-3 kemény húsú alma
40 g vaj
1 evőkanál olaj
4 kis sertésborda
Liszt
1 üveg almabor
Kakukkfű
Babér
Petrezselyem
Só és bors
Tisztítsuk meg és vágjuk darabokra a zellerszárat és a gombákat.
Pucoljuk meg a hagymákat, és vágjuk szabályos, kör alakú szeletekre. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, távolítsuk el a magházukat, és minden negyedet vágjunk félbe.
Melegítsük fel a vajat és az olajat egy lábasban. Tegyük bele lassan sülni a hagymákat, majd tegyük bele a sertésbordákat is. Ahogy kezdenek pirulni, adjuk hozzá a zöldségeket, majd az almadarabokat.
Süssük az egészet 4 percig kevergetve. Szórjunk rá lisztet, és süssük még 2 percig. Azután öntsük fel az almaborral addig, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kakukkfűvel, babérral és petrezselyemmel.
Süssük tovább 200 ºC-os sütőben 45 percig, lefedve.
A tálaláshoz vegyük ki a sütőből, és emeljük le róla a fedőt. Próbáljuk meg még előzőleg kivenni a kakukkfüvet és a babérleveleket (amit megkönnyíthetünk, ha egy kis muszlinzacskóba téve tettük őket a lábasba.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK