GASZTRO

Sertésborda almaborban

Szerző:
Szabó Anna
A magyar konyha egyik főszereplője a sertés - többnyire rántva vagy pörköltnek. Tedd félre a megszokottat, és próbálj ki valami újat!

 

Hozzávalók:

1 zellerszár
200 g gomba
3-4 fej vöröshagyma
2-3 kemény húsú alma
40 g vaj
1 evőkanál olaj
4 kis sertésborda
Liszt
1 üveg almabor
Kakukkfű
Babér
Petrezselyem
Só és bors

 

Elkészítése:

Tisztítsuk meg és vágjuk darabokra a zellerszárat és a gombákat.
Pucoljuk meg a hagymákat, és vágjuk szabályos, kör alakú szeletekre. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, távolítsuk el a magházukat, és minden negyedet vágjunk félbe.

Melegítsük fel a vajat és az olajat egy lábasban. Tegyük bele lassan sülni a hagymákat, majd tegyük bele a sertésbordákat is. Ahogy kezdenek pirulni, adjuk hozzá a zöldségeket, majd az almadarabokat.

Süssük az egészet 4 percig kevergetve. Szórjunk rá lisztet, és süssük még 2 percig. Azután öntsük fel az almaborral addig, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kakukkfűvel, babérral és petrezselyemmel.

Süssük tovább 200 ºC-os sütőben 45 percig, lefedve.

A tálaláshoz vegyük ki a sütőből, és emeljük le róla a fedőt. Próbáljuk meg még előzőleg kivenni a kakukkfüvet és a babérleveleket (amit megkönnyíthetünk, ha egy kis muszlinzacskóba téve tettük őket a lábasba.

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL