GASZTRO

Almás bugyor

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
Tej

A töltelékhez:
1 kg alma
Cukor
Fahéj
Baracklekvár
Daralt dió

 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd félórát pihenni. Amíg kel, párold meg a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra sodord ki, szaggasd ki nagyobb pogácsaszaggatóval. Kend meg baracklekvárral a korongokat és a párolt almából rakj rájuk halmokat. Fogd össze a tésztát, és formázz belőle gombócokat. Forgasd a gombócokat a tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros darált dióba. Sütőlapra téve 180 ºC-os sütőben süsd rózsaszínre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL