1 ½ csésze zabpehely
¾ csésze liszt
½ (tömött) csésze világos barna cukor
¾ csésze, plusz 2 evőkanál kristálycukor két részre osztva
¾ csésze margarin
50 dkg lágy krémsajt
2 nagy tojás
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze felaprított alma
½ csésze mazsola
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűbors
Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra.
Egy nagy tálban jól keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot és ¼ csésze kristálycukrot. Add hozzá a margarint, és villával keverd darabosra a tésztát. Tegyél félre 1 csészével.
Vékonyan kenj ki margarinnal egy 33x23 cm-es tepsit. Nyomkodd a tésztát az aljára, majd süsd 180 ºC-on 15 percig, vagy amíg átsül. Ne hagyd megbarnulni. Tedd félre egy állványra hűlni.
Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a tojást, ½ csésze kristálycukrot és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverd össze, majd egyenletesen kend a megsült tésztára.
Egy közepes méretű tálban keverd össze az almát és a mazsolát. Keverd hozzá a mandulaaromát is. Add hozzá a maradék 2 evőkanál kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűborsot; jól keverd össze. Kend egyenletesen a krémsajt tetejére, majd szórd meg a félretett zabpelyhes keverékkel. Süsd 180 ºC-on 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Állványra téve hagyd teljesen kihűlni, majd vágd kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK