A Siker kovácsa


Hisz, ahogy Edgar Allan Poe írta „Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében”. Megismerni valamit számomra azt jelenti, hogy rejtett kapuk nyílnak meg, és ma sincs ez másként. Ne érts félre, nem szeretnék diplomákat, OKJ-s képzéseket… és mindenféle hivatalos papírokat beszerezni, annak bebizonyítására, hogy van eszem. Ez közel sem arról szól, hogy felvértezzem magam, és harcba induljak a túlélésért.

Egyszerűen kíváncsi vagyok, miként lehetne még többet kihoznom a családomból, a munkámból… az életemből. Mert annyira hihetetlenül rövid. Persze, legyinthetsz, neked nincs rá időd, pénzed, energiád… de nekem sem könnyebb, helyettem sem végzi el a házimunkát más. De van legalább negyedórám egy nap magamra, ha máskor nem hát békávézás közben, amitől azért sem válnék meg, ha fizetnének. Kell nekem, hogy átgondoljam, mi vár rám aznap, hazafelé menet pedig levonom a következtetéseket, mit tanultam, mit kellett volna esetleg másként csinálnom. Vagy egyszerűen csak belemerülök egy jó könyvbe, ahelyett, hogy zombiként bámulnék ki a nagyvilágba. Álmos reggeleken vagy húzósabb napok után még akár terápiás kezelésként is működhet.

Apropó álmos reggelek. Visszatérve a szeptember elején beinduló oktatási nagyüzemre, itt szeretnék üzenni a fiatalabb énemnek (is). Függetlenül attól, hogy alap-, felső- vagy középszinten szerez valaki új ismeretanyagot, a siker kulcsa mindenképpen a tudás minőségén múlik. Képezd magad ki inkább egy területen nagyon jól, minthogy több, különböző szakmát ismerj felületesen! És ne feledd, az érzelmi intelligencia, a rugalmasság és a lojalitás épp annyira a sikered kulcsa lehet, mint a kínkeserves verítékkel vagy épp nevetve megszerzett „papír” tudásodról.

Ha szeretnéd tudni, hogy fejlődhetsz tovább az életedben Te is, akkor tarts velünk, és légy részese szeptemberi hónap témánknak!



Vetró Rita, főszerkesztő
és a Női Portál – A Nők birodalmának csapata

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL