50 g vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab pirospaprika
700 g paradicsom
Petrezselyem
8 evőkanál olívaolaj
1,5 evőkanál paradicsompüré
700 ml zöldségalap
100 ml narancslé
0,5 ciabatta kenyér
Először is aprítsd fel a hozzávalók nagyrészét: a hagymát kockázd fel, a fokhagyma gerezdeket nyomd össze, a pirospaprikát szabadítsd meg a magoktól, a paradicsomokat pucold meg, a petrezselymet aprítsd fel.
3 evőkanál olívaolajat forrósíts fel egy edényben, dobd rá a hagymákat, majd párold meg ezen a paradicsomot, közben sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségalapot és a narancslét forrald fel, majd tedd félre 5 percig hűlni.
A ciabatta kenyeret tépkedd nagyobb darabokra, majd egy sütőben, zsiradék nélkül barnítsd meg. Tálaláskor a tálba öntött leves tetejére szórj belőle ízlés szerint.
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK