GASZTRO

Klasszikus paradicsomleves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50 g vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab pirospaprika
700 g paradicsom
Petrezselyem
8 evőkanál olívaolaj
1,5 evőkanál paradicsompüré
700 ml zöldségalap
100 ml narancslé
0,5 ciabatta kenyér

 

Elkészítése:

Először is aprítsd fel a hozzávalók nagyrészét: a hagymát kockázd fel, a fokhagyma gerezdeket nyomd össze, a pirospaprikát szabadítsd meg a magoktól, a paradicsomokat pucold meg, a petrezselymet aprítsd fel.

3 evőkanál olívaolajat forrósíts fel egy edényben, dobd rá a hagymákat, majd párold meg ezen a paradicsomot, közben sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségalapot és a narancslét forrald fel, majd tedd félre 5 percig hűlni.

A ciabatta kenyeret tépkedd nagyobb darabokra, majd egy sütőben, zsiradék nélkül barnítsd meg. Tálaláskor a tálba öntött leves tetejére szórj belőle ízlés szerint.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL