10 g szezámmag
3 db paradicsom
1 db zöldpaprika
200 g uborka
1 fej vöröshagyma
2 csipet bazsalikom
3-4 evőkanál borecet
7-8 evőkanál olívaolaj
Só, bors
4 szelet ciabatta
A szezámmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben. Közben a paradicsomot, a paprikát és az uborkát vágd durva kockákra. A vöröshagymát vágd csíkokra. Keverd össze az előbb felszelt hozzávalókat, adj hozzá fehérborecetet, 5-6 evőkanál olívaolajat, sót és borsot.
A ciabattát kicsit locsold meg olívaolajjal (valóban csak pár csepp kell). Majd tedd a sütőbe és pirítsd meg. Tálaláskor a salátára szórj szezámmagot és adj hozzá kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
Miért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK