10 g szezámmag
3 db paradicsom
1 db zöldpaprika
200 g uborka
1 fej vöröshagyma
2 csipet bazsalikom
3-4 evőkanál borecet
7-8 evőkanál olívaolaj
Só, bors
4 szelet ciabatta
A szezámmagot zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben. Közben a paradicsomot, a paprikát és az uborkát vágd durva kockákra. A vöröshagymát vágd csíkokra. Keverd össze az előbb felszelt hozzávalókat, adj hozzá fehérborecetet, 5-6 evőkanál olívaolajat, sót és borsot.
A ciabattát kicsit locsold meg olívaolajjal (valóban csak pár csepp kell). Majd tedd a sütőbe és pirítsd meg. Tálaláskor a salátára szórj szezámmagot és adj hozzá kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK