Szabó Anna
Hozzávalók:Paradicsomkivonat
3 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édeskömény
6 teáskanál kakukkfű
2 babérlevél
1 száraz piros chili
3 borókabogyó
2 szegfűszeg
1/2 teáskanál bors
sárga és piros apró paradicsomok
olívaolaj és bazsalikom a tálaláshoz
búzadara
200 ml tej
20 g vaj
só
szerecsendió
80 g durum-búzadara
A paradicsomkivonathoz add hozzá a konzervparadicsomokat, pépesítsd, majd ezt a masszát tedd egy tál fölé helyezett szitába, és éjszakára rakd be a hűtőbe.
Készítsd el a gombócokat: a tejet a vajjal, sóval és szerecsendióval forrald fel. Tedd félre hűlni az edényt, közben állandó kevergetés mellett öntsd hozzá apránként a búzadarát. Ha kész a massza, akkor lobogó forró vízbe szaggasd bele egy evőkanállal a gríz gombócokat. 5-6 perc szükséges hozzá, hogy átfőjön. Ezután vedd ki a vízből és tedd félre hűlni, nagyjából 3-4 perc elég hozzá.
Másnap az esszenciába nyomd bele a fokhagymát és az édesköményt. Az éjszaka lecsepegett paradicsomlét forrald fel és ízesítsd a maradék fűszerekkel. Ha felforrt, tedd félre hűlni. Ha kihűlt öntsd össze egy második fazékban a lecsöpögött és felforralt majd kihűlt lét, a masszát és lassú tűzön forrald fel.
Az apró paradicsomok héját húzd le, vágd félbe és magozd ki. Tálaláskor minden tál aljára tegyél ezekből az apróságokból, a grízgombócból, meríts rá az esszenciából. Díszítésként csepegtess a tetejére olívaolajat, és tegyél bazsalikomot.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK