2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 25. - Márk
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hajhosszabbítás: pro és kontra

Sok sztár, mint Kate Beckinsale, Jessica Simpson, Milley Cyrus vagy Victoria Beckham mindig új frizurával lepnek meg minket,  néha pár nap alatt 20 centiméterrel is hosszabb lesz a hajuk. Vajon ők hogy csinálják?Nyereményjáték


Szeretnél olyan szexi hajzuhatagot, mint a sztároké? Játssz velünk és nyerd meg a három darab
100.000,- Ft értékű
hajhosszabbítás egyikét
a Gyémánt Hajklinika jóvoltából. Tovább >>

 

Melyik nő ne gondoná úgy, hogy a másik nőnek, szebb és hosszabb a haja, mint az övé? Ez olyasmi lehet, mint a pasiknál a pénisz-irigység. Azt hisszük, a világegyetem kitolt velünk és nincs megoldás. Ezért olyan népszerű a hajhosszabbítás világszerte – és nem csak Hollywoodban. Régebben elképzelhetetlen lett volna, hogy pár perc alatt több hónapnyi hosszal nőjön a hajad.

 

Az alapok

A hajhosszabbítás nemcsak a haj hosszát növeli, hanem dússágot is kölcsönöz a hajnak. Ez csak attól függő, hogy te mit szeretnél. Ha esetleg nagyon kevés hajad van vagy vékonyszálú, remek megoldás lehet a problémádra.

Ha meguntad a bubi frizurádat, változtasd sörénnyé. De persze, a hosszabbítás mérete függ, az eredeti hajad hosszától is. Azonban, ha a túl rövid, nincs mit tenni, hisz nincs mihez felvarrni a hajat.

***

***

Hosszabbítás fajtái: ragasztás, csomózás, hőillesztés, vagy varrás. Akár még melírt és színt is adhatsz a hajadnak a folyamat során, igazán vaddá is válhatsz, minden csak a te fantáziádra van bízva. Az eljárás nem fájdalmas, egy cseppet sem lesz kellemetlen.

Rossz hírek: ez az eljárás egyáltalán nem olcsó. Ráadásul, ha nem jól választod meg a módszert még akár tönkre is teheted a hajadat, ha viszont igen, saját hajad is megerősödhet! Az ár függ attól, hogy mennyi hajat szeretnél, attól, hogyan teszik fel, több 10 vagy akár több százezer forint is lehet, arról nem is beszélve, hogy minden nyolcadik héten vissza kell igazítani, ahogy nő a haj. Egy ilyen művelet akár 4-6 órán át is eltarthat.

Általában nem fodrászok végzik, vagyis nem elég hozzá egy fodrász végzettség, hiszen hosszadalmas és nagyon precíz munkát igényel, az eljárás elsajátítása nem könnyű. Mindenképpen 100%-ig győződj meg róla, hogy, akit felkerestél, valóban tapasztalt-e, mert egy kevésbé képzett szakember végzetes hibát követhet el a koronádon. Hiszen a saját hajadban is nagy kárt tehetnek. Több sztárnak is, mint Viktoria Beckham vagy Kate Beckinsale, meg kellett küzdenie a kopasz foltjaival a póthaj eltávolítása után.

 

Amit keresel

A fodrász hercegnőt, de rút kiskacsát is varázsolhat belőled egy pillanat alatt, ezért fel kell tenned pár kérdést, amikor erre alkalmas szakembert keresel:
• Miből készül a póthaj? 100% szintetikus anyagból vagy igazi hajból? Bár az emberi haj sokkal drágább, de garantáltan nem tesz bajt a saját hajadban.
• Hogyan illesztik a hajadhoz és hogyan távolítják el?
• Választhatsz, hogy mennyi hajat tegyenek fel?

 

Egészséges, természetes, humánus hajbevarrás

A hajbevarrásról szinte csak jót lehet elmondani, hisz hiába köszöntött be a sokkal gyorsabb magas hőmérsékleten alapuló technikák kora, még mindig ez a legegészségesebb, legtermészetesebb, leghumánusabb módszer. Ezzel a módszerrel a saját haj közé - láthatatlan öltésekkel - előre felfűzött, eredeti európai hajat varrnak, mely teljesen egészséges és még festetlen. Új hajadat a sajátoddal együtt kezelik, mossák, formázzák, ápolják. Nem is lehetne másképp, hiszen az új haj teljesen beleolvad a sajátodba.

A hajkorona felépítésénél szigorúan ügyelnek arra, hogy mind szerkezetében, mind minőségében azonos felépítésű haj kerüljön a saját hajszálaid közé. Így alakul ki egy egységes, természetesen összeolvadó frizura. Megfelelő hozzáértéssel ezután egy fodrász előnyös, szép, könnyen kezelhető frizurát készíthet.

És, hogy miért rajongunk még ezért a technikáért? Mert ellentétben a hőillesztéssel, a keratinlapos és ultrahangos illesztéssel nem használnak hőt, sőt az utóbbi két eljárással szemben erős vegyi anyagokat sem. Összességében nem tehetik tönkre a hajadat. Sőt, a felvarrt haj alatt a saját hajad megerősödik, megdúsul, sokkal tömöttebb lesz. Növése jelentősen meggyorsul, hiszen védettséget élvez az összes külső káros hatástól.

 

Hővel, vegyszerrel, szintetikus hajjal?
De még inkább fenntartásokkal!

A másik népszerű módja a hőillesztés, mely egy viszonylag kíméletes módja ennek az eljárásnak. Az illesztés pontjai alig láthatóak, legyen az bármelyik a két fajtából – tincses vagy paneles – bár kissé riasztó tény, hogy ezekre az úgynevezett panelekre 160 ºC-os hővel rögzítik a hajat.

A korábban szintén említett ultrahangos illesztés pár éve már ismert itthon. Ez esetben egy speciális géppel ultrahangos rezgésekkel ragasztják fel a póthajat, némi vegyszeres segítséggel.

Az eljárás célja mindig az legyen, hogy a lehető legtermészetesebb hatást érd le. A szintetikus haj lehet, hogy olcsóbb és elérhetőbb, de a természetes haj időt állóbb és szebb is. Amellett a szintetikus haj sokkal érzékenyebb, és kerülni kell minden nagyobb hőt, mint a hajvasaló vagy hajsütő. Érdemes még azt is megjegyezned, hogy ezek a módszerek - a ragasztás, keratinlapos- és ultrahangos illesztés – károsítják a hajat és esztétikailag sem szépek.

Mire figyelj még? Mindenképpen előtte menj el konzultációra és pontosan beszéljétek meg, hogy mit szeretnél és hogyan. Színnel, fazonnal és hosszal is lehet játszani.

 

Kerüld el!


Olyan hajat és illesztéseket kell elkerülnöd, melyek nehezebbek a saját hajadnál. Ha az illesztett haj nehezebb a sajátodnál, rongálódni fog, lejjebb csúszhat, így kopasz foltok keletkezhetnek a hajadban. Szóval a hajnak elég hosszúnak és egészségesnek kell lennie, hogy ellenálljon a nyomásnak. Mindenképpen nézd meg, hogy milyen hajat kapsz, mert nem minden haj passzol minden hajhoz, ha nem illik össze sok problémád lehet belőle.

 

Ha nem törődsz a hajaddal, sok "fejfájást" okozhat

Az ápolása sok időt és pénzt igényel. De nem nehéz rendben és szépen tartani. Bánj vele úgy, mintha a sajátod lenne. Ha tényleg vigyázol rá, elég hathetente egy órát a szalonban töltened. Figyelj arra, hogy egyenes hajhoz, egyenes hajat tegyenek fel. Ha van egy kis hullám a hadban, kérj hullámos hajat, így megengedheted magadnak, hogy ne szárítsd be minden alkalommal és szexi, laza fürtökkel járhatsz-kelhetsz.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Hogyan változik a vagina 30, 40, 50 és 60 éves korban? - Jó, ha tisztában vagy vele!

Hogyan változik a vagina 30, 40, 50 és 60 éves korban? - Jó, ha tisztában vagy vele!

Ha nem az a fajta nő vagy, aki gyakran vizsgálja magát odalent, akkor tán észre sem veszed, hogy a hüvelyed ugyanúgy öregedik, mint a test többi része. Nem arról van szó, hogy pontosan ünnepeli a születésnapodat, hiszen a tested nem a naptár szerint változik, mint a korod. De a nemi szervek kétségtelenül megváltoznak az idő múlásával, és ez teljesen normális.

Tovább »
Aki megfejti ezt a 4 feladványt, annak idős korára is vágni fog az esze

Aki megfejti ezt a 4 feladványt, annak idős korára is vágni fog az esze

Meg természetesen most is, hiszen ha megfejti, nem kérdés, hogy rendkívül eszes. Ugyanakkor, aki már manapság is tudatosan törődik azzal, hogy megőrizze a szellemi egészségét és elvégzi az ehhez hasonló fejtörőket, de legalábbis kitartóan ül felettük és gondolkodik, az számíthat arra, hogy idős korára is lángelme lesz!

Tovább »
Kinek segítenél először? - Felelj gondolkodás nélkül, és tudd meg, mit árul el a döntéseidről!

Kinek segítenél először? - Felelj gondolkodás nélkül, és tudd meg, mit árul el a döntéseidről!

Az ember által meghozott döntések mindegyike árulkodik magáról, a személyiségéről. Sokat megtudhatsz arról is, hogyan viselkednél egy-egy nehéz vagy stresszes szituációban, amikor hirtelen kell meghoznod egy bizonyos döntést. Nos, a feladat adott, neked már csak azt kell eldönteni, hogy kinek segítenél először a képen!

Tovább »

Kalkulátor

Aromaolajjal a rossz közérzet és a betegségek ellen

Ha rossz a kedved, búskomorság vagy depresszió gyötör, cseppents néhány csepp olajat az aromalámpácskádba, vagy a bőrödre, és máris jobb kedvre derülsz. De akkor is alkalmazd, ha valamilyen betegség, testi tünet gyötör.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép