GASZTRO

Dinnye, paradicsom és hagymasaláta kecskesajttal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze édes fehérhúsú hagyma karikákra szelve
1 kicsi érett dinnye
2 nagy paradicsom vékonyra szelve
1 kisebb uborka vékonyra szelve
½ teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt bors
10 dkg kecskesajt
¼ teáskanál extraszűz olívaolaj
4 teáskanál balzsamecet
1/3 csésze friss, aprított bazsalikom

 

Elkészítése:

Tegyed egy közepes edénybe a hagymakarikákat, majd adj hozzá hidegvizet – úgy, hogy ellepje – és egy maroknyi jégkockát. Ezután tedd félre kb. húsz percre. Öntsd el róla a vizes lét, majd hagyd száradni.

Időközben vágd félbe hosszában a dinnyét és szedd ki a magokat. Távolítsd el a héját egy éles késsel. Majd hosszában vágd fel 1-2 ujjnyi szeletekre.
Így tálald a salátát: egy tányéron helyezd el először a dinnyeszeleteket, majd tegyél rá egy réteg paradicsomot, majd még egy réteg dinnyeszeletet.

Tegyél rá egy sor uborkaszeletet, sózd, borsozd. A tetejére jöhet legvégül a hagyma és a kecskesajt. Majd szitálj rá olajat és ecetet, szórd meg bazsalikommal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL