Szabó Anna
Hozzávalók:12 dkg kockára vágott kenyér
3 evőkanál extraszűz-olívaolaj
10 dkg sonka (lehetőség szerint prosciutto) csíkokra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt borrs
4 csésze összetépkedett rukola
2 csésze kockákra vágott dinnye
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom
Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra. Pirítsd meg a kenyérdarabokat nagyjából húsz percen keresztül.
Addig felforrósított olajon futtasd meg a sonkát – míg ropogós nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és további 30 másodpercig süsd őket együtt. Keverd hozzá a borecetet és sózd, borsozd.
Az összetépkedett rukolát és a kenyeret halmozd egy tálra, majd dobd rá dinnyét, ezután pedig a sonkás fokhagymás keveréket.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK