GASZTRO

Dinnye panzanella

Szerző:
Szabó Anna
A tradicionális toszkán saláta, a panzanella ihlette meg ezt a dinnyés ételt. Ez a variáció azonban a dinnyét használja fel arra, ami eredetileg a paradicsom funkciója volt; a csípős kolbászkák helyett pedig isteni sonka dukál. De ne menjünk a dolgok elébe, nézzük inkább a receptet.

 

Hozzávalók:

12 dkg kockára vágott kenyér
3 evőkanál extraszűz-olívaolaj
10 dkg sonka (lehetőség szerint prosciutto) csíkokra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt borrs
4 csésze összetépkedett rukola
2 csésze kockákra vágott dinnye
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra. Pirítsd meg a kenyérdarabokat nagyjából húsz percen keresztül.

Addig felforrósított olajon futtasd meg a sonkát – míg ropogós nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és további 30 másodpercig süsd őket együtt. Keverd hozzá a borecetet és sózd, borsozd.

Az összetépkedett rukolát és a kenyeret halmozd egy tálra, majd dobd rá dinnyét, ezután pedig a sonkás fokhagymás keveréket.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL