12 dkg kockára vágott kenyér
3 evőkanál extraszűz-olívaolaj
10 dkg sonka (lehetőség szerint prosciutto) csíkokra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt borrs
4 csésze összetépkedett rukola
2 csésze kockákra vágott dinnye
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom
Melegítsd elő a sütőt 120 ºC-ra. Pirítsd meg a kenyérdarabokat nagyjából húsz percen keresztül.
Addig felforrósított olajon futtasd meg a sonkát – míg ropogós nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és további 30 másodpercig süsd őket együtt. Keverd hozzá a borecetet és sózd, borsozd.
Az összetépkedett rukolát és a kenyeret halmozd egy tálra, majd dobd rá dinnyét, ezután pedig a sonkás fokhagymás keveréket.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK