SZÉPSÉG

Csillogó, dús haj minden korosztálynak

Szerző:
Szabó Anna
Ma már egyáltalán nem törvényszerű, hogy idővel hajad veszítsen szépségéből. Megfelelő védelemmel és technikákkal te is kitrükközheted az évek múlását olyannyira, hogy frizurád alapján nehéz lenne megállapítani korodat…


Évszámtól függetlenül

Julia Robertset sokáig dicsérték ragyogó, vörös hajzuhatagáért, mely egyben védjegyévé is vált. De mi ezúttal puha és fénylő hullámait irigyeltük meg. Roberts fodrásza azt tanácsolja annak, aki ilyen frizurát szeretne, hogy használjon először is hajmosás után volumennövelő habot, és ne féljen rendszeresen vágatni a töredező hajvégeket. Utána körkefével szárítsd simára a hajad, majd egy hajvasalóval véletlenszerűen hullámosíts be tincseket.

 

Húszévesek titkai



Hosszú, rétegesre vágott

Az, hogy hosszú és bohém, mint Blake Lively frizurája vagy sikkes és vállig érő, mint Anne Hathawayé pusztán a réteges vágáson múlik. Finomabb keretet ad az arcnak mint az egyformahosszúságú haj, melytől túl nehézzé válhat a sörényed.

Ne mosd meg minden nap

Ha naponta megtisztítod a hajadat, akkor egyúttal eltűnteted a fejbőröd védőrétegét is, mely arra ösztönzi, hogy túltermelje az olajokat és ettől még zsírosabbá válik majd. Azonban, ha azért teszed, mert zavar, hogy hamar lelapul a hajad, próbáld ki a Herbal Essences Turbózd fel! Samponját, mely pehelykönnyű fehérbarack és rózsaszirom elixírjével segít legyőzni a gravitációt.


Helyes eszközök

Hozz létre maximális dússágot körkefével és hajgyökér-erősítővel. Alkalmazz volumennövelőt, hogy mindent beborító telítettséget érj el. Oszd a hajadat négy részre, mindegyik oldalon, a fejtetőn, valamint a tarkódnál. A körkefével szárítsd a puha és sima tapintásért, de ne teljesen szárazra. Amikor úgy érzed már csak éppen kicsit nyirkos a hajad, tekerd fel tincsenként az ujjad köré, majd csatold le. Éppen annyi ideig, míg a sminked elkészül hagyd így továbbszáradni. Majd engedd le a hajad és túrj bele az ujjaiddal, hogy szélfútta hatást érj el.

 

Csak óvatosan

Amíg fiatal vagy, addig érdemes kísérletezned a formákkal és a színekkel. De, ha a színváltozást két-három festés alkalmával, fokozatosan éred el, akkor megakadályozod vele, hogy nagyobb kárt okozz a hajadban.



Védd a hajadat!

Amikor fested – vagy csak egyszerűen színezed – , akkor törekedj rá, hogy egyúttal olyan terméket használj, ami kondicionális. Éppen ezért samponból is válassz színvédő pigmentekkel ellátottakat, de ha egyszer már fested a hajad, számíts rá, hogy további extra ápolást is igényel majd. A Color Exclusive Serum-ot kifejezetten a Wellaton otthoni használatához fejlesztették ki, de más hajfestékekkel együtt is használható. Az egyedülálló szérum rendszeres használatával segít, hogy a haj hosszan megőrizze színét, ragyogását, egészséges külsejét és lágy tapintását.


Harmincasok és negyvenesek

Keverd a rétegeket

Előnyösebb a rétegesre vágott haj. Akkor jó, ha nem látszódnak az egyes lépcsők között a különbségek, mert ha a rétegek nem finomítottak, akkor hullámzónak és bozontosnak fog tűnni a hajad. Az állad közelében viszont adj hozzá arcot keretező újabb lépcsőket.

 

Középhosszú haj

Ebben a korban a hullámos haj, ami a középhosszúságnál mutat a legjobban, sikkessé teszi viselőjét. Ráadásul jobban tart és könnyebben variálható.

 

Emeld meg a tövénél

Közvetlenül a hajtövekhez fújj volumennövelő hajsprayt, ezzel megemeled a hajadat, és nem lesz lapos. Ugyanis míg a húszas éveidben szinte magától értetődő a dús sörény, addig a harmincas éveidtől egyre inkább lelapul majd. Éppen ezért előnyös ekkor a hullámos haj is, amit hajsütővassal és csavarókkal könnyedén előállíthatsz magad is.

 

Próbáld ki a forró hengereket

Az előző bekezdéshez csatlakozva, íme még egy jó érv a hajsütő és a csavarók használata mellett: a hajad a harmincas éveidben már nem olyan vastag és erős, mint korábban. Szóval elő a csavarókkal, a körkefékkel, no és persze a volumennövelő készítményekkel!

 

Két alkalom között

Legalább 15 naponként – vagyis két festés között – használj a hajadra fényt adó pakolást. Ne sajnáld ettől az alkalomtól az időt, ennyit igazán megérdemelsz, hogy hajad ismét ragyogó színben tündököljön.

Kötelező UV-védelem

Bőrödhöz hasonlóan hajadat is védeni kell az UV-sugaraktól. Kiszárad és fénytelen lesz tőle, ha pedig festeted határozottan megkopik. Számos olyan hajápolószer sorakozik a boltok polcain, mely megvéd a káros ultraibolya sugaraktól.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL