GASZTRO

Jéghideg málnás-csokis pite

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

32 csokoládésostya (+1 díszítéshez)
¼ csésze porcukor
2 evőkanál kukoricaolaj
1 evőkanál sovány tej
1 teáskanánl vaj
3 csésze málna (ha fagyasztott, előtte olvaszd ki)
2 evőkanál citromlé
¼ teáskanál só
2 nagy tojásfehérje
½ csésze kristálycukor
½ teáskanál tejszín

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 175 ºC-ra. Lisztezz ki egy pitesütőt.
Az ostyát, a porcukrot, az olajat, a tejet és a vajat egy konyhai robotgéppel keverd simára. Egyenletesen oszlasd el a pitesütő aljába. Süsd 12 percen keresztül, majd tedd félre hűlni.

Pépesítsd a málnát, a citromlevet és a sót egy turmixgépen – egészen simára. Nyomkodd át egy szitán spatula segítségével, hogy egészen sima krémet kapj.

Forró víz fölött egy edényben dolgozd össze a tojásfehérjét a kristálycukorral és a tejszínnel közepes fokozatú kézirobotgép segítségével. A cél az, hogy fényes legyen a krém. Ha kész vedd le a tűzről, de ne hagyd abba a kevergetést, hanem laza saját kézi kevergetéssel folytasd, míg ki nem hűl.

A málnapürét keverd az előbb elkészített krémhez, míg teljesen egységes állagú nem lesz. Öntsd ezt a krémet a tésztára. Tedd a mélyhűtőbe, és hagyd legalább 6 órán keresztül pihenni, míg meg nem szilárdul. Mielőtt szeletelnéd, szobahőmérsékleten fel kell engednie, ami majd legalább 10 percet vesz igénybe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL