100 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 ½ dl cukor
4 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
5 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
Töltelék: 2 dl friss bogyós gyümölcs
Keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel együtt adjuk a tészta másik feléhez. Kanalazzuk a tésztát a muffinforma mélyedéseibe, vagy papír sütőkosárkákba. Tegyünk néhány szem gyümölcsöt mindegyik muffin közepébe. Süssük a sütő középső rácsán 15-20 percig. Majd hagyjuk kihűlni.
(A sütő hőmérséklete: 200 fok, légkeverésesnél: 175 fok)
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK