GASZTRO

Bogyós muffin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

100 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 ½ dl cukor
4 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
5 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
Töltelék: 2 dl friss bogyós gyümölcs

 

Elkészítése:

Keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot.

Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel együtt adjuk a tészta másik feléhez. Kanalazzuk a tésztát a muffinforma mélyedéseibe, vagy papír sütőkosárkákba. Tegyünk néhány szem gyümölcsöt mindegyik muffin közepébe. Süssük a sütő középső rácsán 15-20 percig. Majd hagyjuk kihűlni.

(A sütő hőmérséklete: 200 fok, légkeverésesnél: 175 fok)

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL