GASZTRO

Csokoládés-málnás kocka

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze lágy vaj vagy margarin
2 csésze liszt
½ csésze világos barna cukor
¼ teáskanál só
2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva
40 dkg édesített sűrített tej
½ csésze felaprított dió
1/3 csézse mag nélküli málnalekvár

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy 33x23 cm-es tepsit.
Keverjük krémesre a vajat nagy keverőtálban. Keverjük hozzá a lisztet, a cukrot és a só, míg morzsás állagú tésztát nem kapunk. Belisztezett kézzel nyomkodjunk 1 ¾ csésze tésztát az előkészített tepsi aljára; a többi tésztát tegyük félre.

Süssük 10-12 percig, vagy amíg a szélek megbarnulnak.

Melegítsünk fel mikrohullámú sütőben, mikrózható tálkába téve 1 csésze csokoládét és a sűrített tejet magas fokozaton (100%) 1 percig. Keverjük össze. Nem biztos, hogy a csokoládé teljesen felolvad; szükség esetén melegítsük meg 10-15 másodperces menetekben, hogy felolvadjon; közben keverjük meg. Öntsük a forró tésztára.

Keverjük a diót a félretett tésztához, majd szórjuk a csokoládérétegre. Tegyünk egy-egy teáskanál lekvárt a tetejére, majd szórjuk meg maradék csokoládéval.

Süssük 25-30 percig, vagy amíg a közepe is átsül. Tegyük a tepsit állványra, és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kockákra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL