GASZTRO

Áfonyás-makadámdiós sütemény

Szerző:
Szabó Anna
Alig 20 perc alatt elkészíthető, hosszan eltartható sütemény. Mivel egy jól záródó edényben sokáig megőrzi frissességét, ha a reggeli rohanásban nincs időd szendvicset készíteni, elég, ha kikapsz egyet és útközben befalod.


Hozzávalók:

1 tojás 2 evőkanál instant kávé
½ teáskanál őrölt vanília
½ csésze vaj vagy margarin
½ csésze kristálycukor
¼ csésze barna cukor
1 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
3 kocka felaprított félédes csokoládé
3 kocka felaprított fehér csokoládé
2 csésze felaprított makadámdió
1 ½ csésze aszalt áfonya

 

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze egy kis tálkában a tojást, a kávét és a vaníliát, majd tegyük félre.

Keverjük a vajat és a cukrot nagy tálban, gépi habverő közepes fokozatával könnyű, habos állagúra. Adjuk hozzá a tojásos keveréket. Alacsony fokozaton alaposan keverjük el benne a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük bele a csokoládét, a makadámdiót és az áfonyát. Evőkanállal adagoljuk, a darabokat egymástól 5 cm-re tegyük tepsire. (A tepsit nem kell kikenni.)

Süssük 10-12 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk hűlni 2-3 percig, majd tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó edényben tároljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL