GASZTRO

Fahéjas- mandulás sütemény - baklava

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

10 réteslap,
50 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 ek. cukor,
20 dkg vaj,
késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg

Szirup:
45 dkg cukor,
4 dl víz,
1 citrom leve

 

Elkészítés:

Hat, olvasztott vajjal külön-külön megkent réteslapot teszünk egymásra. A darált mandulát összekeverjük a morzsával, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel és felét a tésztára szórjuk.

Ráteszünk két megkent lapot, a töltelék másik felét, végül hat megkent tésztalappal lefedjük.

Meglocsoljuk fél pohár vízzel és kis lángon kb. egy órát sütjük. Még melegen ráöntjük a forró szirupot, és csak 3-4 óra múlva fogyasztjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL