12 szem friss füge
3 narancs leve
2 ek akácméz
4 ág tárkony
Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat).
Megmossuk, óvatosan megszárítjuk és hosszában kettévágjuk a fügét.
Elkészítjük a szirupot: a narancslét 5 percig forraljuk az akácmézzel.
A fügéket szárukkal fölfele sütőtálra tesszük, ráöntjük a szirupot, és 15 percre betesszük a sütőbe.
A sütőből kivéve hagyjuk lehűlni. Megmossuk, megszárítjuk, majd apróra vágjuk a tárkonyt. Tálalás előtt megszórjuk vele a fügéket.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK