GASZTRO

Fóliában sült fekete tőkehal olívabogyóval

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 bőr nélküli tőkehalszelet egyenként 150 g
1 kis zöld paprika
60 g magozott olívabogyó
1 ek olívaolaj
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

Négyfelé vágjuk a paprikát, kiszedjük a magját és az erejét, majd 15 percre betesszük a grill alá, bőrével felfelé, míg megfeketedik, és felpúposodik. Hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a bőrét. A húsát nagy darabokra vágjuk, majd villával összetörjük. Félretesszük.

Óvatosan megmossuk és megszárítjuk a tőkehalszeleteket. Kis darabokra vágjuk az olívabogyót.

Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat).

4 darab megfelelő méretű sütőpapír közepét megkenjük olívaolajjal. Elosztjuk rajtuk a paprikakrémet, majd ráteszünk egy-egy szelet fekete tőkehalat, megszórjuk az apróra vágott olívabogyóval. A maradék olajat elosztjuk a halszeleteken, megsózzuk, borsozzuk, aztán becsomagoljuk.

A csomagokat a sütő zsírfogó táljára vagy sütőtálba rakjuk, betesszük a sütőbe, és 15-20 percig sütjük a halszeletek vastagságától függően. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. Mindenki maga bontja ki a csomagját.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL