Szabó Anna
Hozzávalók:4 bőr nélküli tőkehalszelet egyenként 150 g
1 kis zöld paprika
60 g magozott olívabogyó
1 ek olívaolaj
Só és őrölt bors
Négyfelé vágjuk a paprikát, kiszedjük a magját és az erejét, majd 15 percre betesszük a grill alá, bőrével felfelé, míg megfeketedik, és felpúposodik. Hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a bőrét. A húsát nagy darabokra vágjuk, majd villával összetörjük. Félretesszük.
Óvatosan megmossuk és megszárítjuk a tőkehalszeleteket. Kis darabokra vágjuk az olívabogyót.
Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat).
4 darab megfelelő méretű sütőpapír közepét megkenjük olívaolajjal. Elosztjuk rajtuk a paprikakrémet, majd ráteszünk egy-egy szelet fekete tőkehalat, megszórjuk az apróra vágott olívabogyóval. A maradék olajat elosztjuk a halszeleteken, megsózzuk, borsozzuk, aztán becsomagoljuk.
A csomagokat a sütő zsírfogó táljára vagy sütőtálba rakjuk, betesszük a sütőbe, és 15-20 percig sütjük a halszeletek vastagságától függően. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. Mindenki maga bontja ki a csomagját.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK