GASZTRO

Sült paprika fűszeres kecskesajttal

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

6 db nagy, vastag, piros húsú paprika vagy paradicsompaprika
60 dkg friss, enyhe kecskesajt szétmorzsolva
1 dkg felaprított snidling
1 dkg felaprított zöldpetrezselyem
2 gerezd fokhagyma felaprítva
2 kávéskanál felaprított friss kakukkfű
3 evőkanál felaprított friss bazsalikom
1 citrom héja lereszelve
½ kávéskanál frissen őrölt bors
Csipetnyi cayenne-i bors vagy csípős pirospaprika
Zsírdús tejszín – ízlés szerint
Friss kakukkfű a díszítéshez

 

Elkészítése:

Keverjük össze egy tálban a sajtot a snidlinggel, petrezselyemmel, fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, citromhéjjal meg az őrölt borssal, és ízlés szerint adjunk hozzá cayenne-i borsot.

Ha nagyon kemény és nehezen kezelhető lenne a massza, öntsünk hozzá egy kis tejszínt. Kenjük a sajtot a fél paprikákra, és formáljunk belőlük hosszúkás hengereket. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.

Tálaláskor vágjuk a paprikahengereket 6-6 szeletre, rakjuk a tálra, és ízlés szerint kakukkfűvel díszítsük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL