Szabó Anna
Hozzávalók:A töltelékhez:
Kb. 3 csésze (7,5 dl) csirkealaplé (leveskockából is lehet)
6 kicsontozott, bőr nélküli, fél csirkemell
6 csésze (38 dkg) lazán felaprított spenót alaposan megmosva
3 evőkanál olívaolaj
1,5 csésze (15 dkg) felaprított újhagyma
1/3 csésze (15 dkg) friss kapor felaprítva
1/3 csésze (1,5 dkg) friss zöldpetrezselyem felaprítva
40 dkg feta sajt
15 dkg (kb. 1,25 csésze) cheddar sajt lereszelve
3 tojás ½ kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
1 kávéskanál cayenne-i bors vagy csípős piros paprika
¾ csésze (10 dkg) felaprított, pirított dióbél
Só és frissen őrölt bors
A réteshez:
12 db réteslap
10-12 dkg olvasztott vaj a tészta megkenéséhez
A töltelékhez öntsünk egy lábasba annyi alaplét, amennyi a csirkemellet ellepi, és forraljuk fel. Tegyük bele a csirkemellet, állítsuk a lángot takarékra, és fedő nélkül főzzük meg benne a húst (8-10 perc), majd vegyük ki, hagyjuk kihűlni, és aprítsuk fel. Az alaplét később felhasználhatjuk valami máshoz.
Nagy serpenyőben egy kevés vízzel tegyük fel párolódni a spenótot, és közepes hőfokon kavargassuk, míg megfonnyad (kb. 3 perc). Csepegtessük le, és facsarjuk ki alaposan.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, tegyük bele az újhagymát, és pároljuk puhára (kb. 5 perc). Keverjük össze egy tálban a csirkével, a spenóttal, kaporral, petrezselyemmel, a fetával és reszelt sajttal, a tojásokkal, a szerecsendióval, korianderrel, cayenne-i borssal meg a dióval, majd sózzuk, borsozzuk alaposan.
Melegítsük elő a sütőt 170 ºC-ra (gázsütő 3-4-es fokozat). Kenjünk meg egy réteg rétestésztát az olvasztott vajjal, rakjunk rá egy másik lapot, ezt is kenjük meg, és ugyanígy járjunk el még további két réteggel, majd a hosszanti oldala mentén kenjünk rá vékonyan csirkehúst. Hajtsuk be a tészta két végét, és tekerjük fel. Addig folytassuk ezt a műveletet, míg a tészta és a hús elfogy. (Ebből a mennyiségből három rúd készül.) Rakjuk a rétest tepsire, és a középső rácson süssük aranybarnára (25-30 perc). Pihentessük 10 percig, és fűrészes késsel vágjuk 2,5 cm vastag szeletekre.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK