GASZTRO

Mandarin- és citromsörbet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kg kockacukor
1 kg mandarin
5-6 citrom
2 tojásfehérje
2 szár cukrozott angelika

 

Elkészítése:

Készítsünk szirupot: egy edényben melegítsünk cukrot 1 l vízzel, állandóan keverve, amíg a cukor teljesen elolvad. Vegyük le az edényt a tűzről a forrás első jelére. Hagyjuk kihűlni.

Facsarjuk ki a mandarint, egyet tegyünk félre. Ha kész a gyümölcslevet is tegyük félre. Facsarjuk ki a citromot is, majd szűrjük át sűrű szűrőn.
Öntsünk 2,5 dl mandarinlevet egy fagylalttartályba. Adjunk hozzá 2,5 dl vizet és 4 dl szirupot. Tegyük fagyasztóba.

Öntsünk 2,5 dl citromlevet egy másik fagylalttartályba. Adjunk hozzá 2,5 dl vizet és 4 dl szirupot. Tegyük szintén fagyasztóba.

Mikor a sörbet kezd megfagyni, vegyünk ki néhány kanállal a sörbetből és külön-külön verjük fel őket egy-egy tojásfehérjével. Tegyük vissza mindegyiket a megfelelő sörbettartályba, és hagyjuk teljesen megfagyni a sörbeteket.

Tálaláskor tegyük sörbetgombócokat az előzetesen behűtött gyümölcsöstálakba. Díszítsük cukrozott angelikadarabkákkal és nyers mandaringerezdekkel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL