GASZTRO

Sárgabaracksörbet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 kg kimagozott sárgabarack
200 g kristálycukor

 

Elkészítése:

Készítsük el a sárgabarackot előző este: mossunk meg és töröljünk meg 250 g sárgabarackot, vágjuk ketté és magozzuk ki, félretéve 6 magot. Egy edényben forraljuk fel a cukrot 4 dl vízzel. Adjuk hozzá a sárgabarackot, és hagyjuk főni kis lángon körülbelül 12-15 percig.

Törjük fel a barackmagokat. Kössük a magokat muszlinszerű vékony anyagbba.

Vegyük le az edényt a tűzről. Tegyük fele a barackmagos kifőzőzacskót, hogy a magok átadják sajátos ízüket. Hagyjuk kihűlni.

Tegyük a sárgabarack-barackmag keveréket hűtőbe, és hagyjuk ázni legalább 12 órát.

Vegyük ki a kifőzőzacskót a barackból. Forraljuk fel a barackos szirupot, majd öntsük át egy turmixgépbe.

Adjuk hozzá a többi kimagozott és kettévágott sárgabarackot. Turmixoljuk össze.

Szűrjük át a keveréket sűrű szűrőn, öntsük a fagylaltgépbe, és kövessük a használati utasítást.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL