GASZTRO

Kókuszos-kávés jégkrém

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

75 g kristálycukor
4 evőkanál liszt
1 csipet só
1,5 dl jó erős kávé
5 dl tejszín
3 tojássárgája
2 kis kókuszdió
1 tasak vaníliás cukor
40 g vaj
2 evőkanál porcukor
1 csipetnyi őrölt fahéj

 

Elkészítése:

Öntsük a kristálycukrot egy tálba. Adjuk hozzá a lisztet és a sót. Helyezzük a tálat vízfürdőbe, és kis adagokban adjuk hozzá a kávét és körülbelül 2 dl tejszínt. Keverjük, míg kezd besűrűsödni.

Tegyünk a tojássárgákhoz néhány kanálnyit a kávés készítményből, majd öntsük a tálba. Főzzük néhány percig, állandó keverés mellett.
Vágjuk ketté a kókuszdiókat, összegyűjtve a benne levő folyadékot. Vegyük ki a húsát. 1 cm-es réteget hagyva a héjon, és reszeljük finomra a kókuszt.

Tegyük a kókuszreszeléket a keverékbe. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a vajat. Keverjük meg kézi habverővel, hogy felhabosítsuk. A fél kókuszdiókkal együtt tegyük a hűtőbe 30 percre. Töltsük meg a fél kókuszdiókat kókuszos-kávés krémmel.

Verjük fel habbá a maradék tejszínt, keverjük hozzá a porcukrot, mikor a hab kezd megkeményedni.

Díszítsük a jeges krémet nyomórózsákból tejszínhabbal, és hintsük meg fahéjjal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL