GASZTRO

Szőlőbomba

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500 g cukor
750 g érett fehér muskotályszőlő
300 g fekete muskotályszőlő
2 dl tejszín

 

Elkészítése:

Készítsünk szirupot: öntsük a cukrot egy edénybe. Adjunk hozzá 5 dl vizet. Melegítsük kis lángon, fakanállal állandóan keverve, míg a cukor teljesen elolvad. Mikor forr, vegyük le az edényt a tűzről és hagyjuk kihűlni a szirupot.

Szemezzük le és préseljük ki a fehér muskotályt. Szűrjük át a lét szitán.
Keverjük össze a szőlőlét a sziruppal. Öntsük a keveréket fagylaltgépbe, és állítsuk a gépet fagyasztásra.

1 óra múlva, amikor a fagylaltgép lapátjai felemelkednek, tegyük bele a fekete szőlőszemeket. Állítsuk újra fagyasztásra legalább 1 órára vagy tálalásig.

Tegyük ki a formából egy nagyon hideg tálcára. Díszítsük feketeszőlő-szemekkel és tejszínhabbal.

Tipp: még finomabb száraz babapiskótával.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL