SZÉPSÉG

Nyári hajápolás

Szerző:
Szabó Anna
Nyáron még jobban védjük bőrünket, de közben elfeledkezünk hajunkról. Te is így vagy ezzel? Pedig nem kellene, mert sörényed még jobban ki van téve a nyár megpróbáltatásainak… Összeállításunkban megismerheted a legtutibb hajvédőket, sőt a sztárok titkaiba is bepillantást nyerhetsz!


Ha szőke, ha barna, ha fekete, ha festett, ha természetes- mindegy, ápolásra márpedig szüksége van a hajadnak. Használj rendszeresen hajpakolásokat és szérumokat. Ha éppen (tengerparton) nyaralsz, és hosszú a hajad, akkor akár minden harmadik este szánj rá negyed órát kiadós hajszeánszra! Egyébként hetente-kéthetente bőven elég őket segítségül hívnod, lehetőség szerint a hajmosás után masszírozd be a hajadba, majd némi pihentetés után, jó alaposan mosd le.

 

Ha festett a hajad

Ugye te is ismered az érzést, amikor a napsütés, a klór és a sós levegő gyorsan kifakítja a hajad színét? A napsugarak reakcióba lépnek a kemikáliákkal kezelt hajjal, és oxidálják a színt. Ezért ajánlott kalap vagy kendő alá rejteni a tincseket. Íme, néhány tanács arra, hogyan „rögzítsd” hajad színét, és miként óvd a fakulástól:

• A festés után legalább 24-48 órát várj, mielőtt megmosnád hajadat.
• Úszás előtt fésülj a száraz vagy nedves hajba védőbalzsamot.
• Úszás után a lehető leghamarabb mosd meg és öblítsd le a hajadat.
• Ne mosd meg minden nap hajadat. A víz még jobban oxidálja a színt, mint a napsugarak, és gyorsítja a haj kifakulását.
• Használj festett hajra kifejlesztett, kímélő sampont.
• Ne túlozd el a hajszárítást. Ha hajszárítót használsz, állítsd alacsony fokozatra.

 

Regeneráld a tincseidet is!

Főként a végüket, ha legalább félhosszú a hajad. Ugyanis egy-két fürdőzéssel, napozással töltött nap után, bizonyára elkezd majd töredezni. Kétségbe esned nem kell, ugyanis már nagyon jó hajvégápolók kaphatók, csak győzz választani. Regeneráld velük a hajadat, de ne feledd, ha túlzottan szálkásodik, akkor egy frissítő hajvágás segít a leginkább.

 

 

A Női Portál – A Nők Birodalmának kedvencei

 

Avon Planet Spa mediterrán olívaolaj kondicionáló hajpakolás

Mélyhidratáló pakolás minden hajtípusra. Hidratálja és táplálja a hajat. Selymesen puhává, egészségessé és ragyogóvá varázsolja a száraz és töredezett hajat is. UV-szűrője a káros sugarak ellen véd.

 


Schwarzkopf Bonacure Sun Guardian UV Protection spray

Egy fantasztikus high-tech technológia eredménye ez a hajápoló, mely aminosavat, aloe vera-kivonatot, valamint UV-szűrőket tartalmazz, hogy védje hajad szerkezetét és fenntartsa fényességét.

 

Wella System Professional Golden Jelly

Igazi profi termék, a kifutók egyik kedvence. Használatával vizes hatást érhetsz el. Kifejezetten rövid hajú lányoknak ajánljuk, de egy sima lófarkon is szuperül mutat.

 

TIGI Some Like It Hot Heat & Humidity Resistant Serum

Amellett, hogy ragyogó fényt és elragadó illatot kap tőle a hajadat, megakadályozza a göndörödést és védi a hajszínedet.

 

Avon Naturals samponok

Ha egy jó tündér teljesíthetné a hajjal kapcsolatos kívánságunkat, akkor a kívánságlista első helyén az egészséges haj állna, ami erős, fényes és dús. A kívánság teljesítéséhez nincs szükség a jó tündérre, csupán az Avon Naturals hajápolókra. A mi kedvenceink az alma és rozmaring sampon normál hajra, valamint a jázmin és citromfű sampon vékonyszálú és zsíros hajra.

 

Gyémánt Hajklinika 

Frissítő hajvágásra vágysz? Vagy szeretnél lélegzetelállítóan hosszú hajat, de soha nem akar megnőni? Akkor próbáld ki a Gyémánt Hajklinikát, a professzionális hajhosszabbító szalont, mely ismeri és alkalmazza is a gyönyörű hajzuhatag minden csínját-bínját. Tovább >>

 

 

Sztártrükkök

 

És íme néhány sztár, akik önmaguk bizonyítják, hogyha felszökik a hőmérséklet, akkor is lehet szexis a frizurád.

 

Jennifer Aniston

Igazi strandfrizurát hord Jen: haját lófarokba kötötte, és meghagyott pár huncut tincset, hogy szabadon szálljon. Egyszerre imádni való és sportos.

 

Az ő kedvence: Wella Professional Lifetex Sun Hair & Skin Hydrator, véd a nap és tenger okozta kihívások ellen.

 

Rachel Weisz

Rachel Riviérát idéző hullámai úgy keretezik arcát, hogy közben egyáltalán nem hivalkodnak. A napközben összefont haját, estére egyszerűen kibontja és ritka fogú fésűvel nagy loknikká varázsolja.

 

Az ő kedvence: Hot Muk Smoothing Serul, mellyel eléri, hogy a tincseit ízekre szedje.

 

Hayden Panettiere

Hayden cannes-i sikkje hősies kombináció a félhosszú haj és a klasszikus szalmakalap alakjában. Tökéletes álca egy finom szőkének.

 

Az ő kedvence: Lee Safford Beach Babe Sea Salt Spray, mely igazán jó védelmet ad a sós tenger víz, a nap és a szél hatásai ellen.

 

Paris Hilton

Franciaország déli részén bukkant fel ebben a szerelésben Paris. És, hogy mi az érdekes ebben hajápolás szempontjából? Na nem a rikító fejpántja, hanem a haján csillogó aranyfény, amitől még inkább a hiteles örökösnőhangulatot árasztja magából.

 

Az ő kedvence: Revlon Professional Interactives Hydra Nourishing Gold Oil, mely egyszerre tölti meg a száraz tincseket élettel, és gondoskodik az élettel teli csillogásról.

 

Cameron Diaz

Egy karimás kalap a szembe húzva, lehet hogy komorrá teszi a tekintetet, de biztosan nem, ha te Cameron Diaz vagy. Az „örökmosoly” színésznő az igazi nyári hangulatot kis hátrakötött copfjával adja meg.

 

Az ő kedvence: BlondMe Kertain Restore Milk, a szőkék legfőbb védelmezője, mely visszaadja hajuk lágyságát és ragyogását.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL