Szabó Anna
      
2 vagy 3 bazsalikomlevél
150 g cukor 
250 g eper
15 g vaj
Mandulás tészta:
150 g vaj
250 g liszt
40 g darált mandula
80 g cukor 
1 kis tojás
Mandulakrém:
60 g puha vaj
60 g cukor
1 kis tojás
60 g darált mandula
Néhány csepp vaníliakivonat

Készítsük el a tésztát: egy tálban keverjük össze a vajat és a liszet, amíg kellően omlós állagú nem lesz. A közepén egy mélyedésbe öntsük bele a darált mandulát és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk piheni 2 órát
Tegyünk félre egy kis bazsalikomot a díszítéshez. A többit tépkedjük bele egy nagy tálba. Forraljunk fel 1,5 dl vizet cukorral, öntsük a szirupot az összetépdesett bazaslikomra, és hagyjuk langyosra hűlni.
Tépjük le az eper szárát, vágjuk kockákra és tegyük bele a bazsalikomos szirupba. Fedjük le és hagyjuk bene ázni, míg a lé teljesen ki nem hűl.
Készítsük el a mandulakrémet: tegyük a vajat egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, majd a tojást, a darált mandulát és a vaníliát. Dolgozzuk össze keverőkanállal, míg sima, egyenletes krémet nem kapunk.
Melegítsük a sütőt 190 C-ra.
Nyújtsuk ki a tésztát. Béleljünk ki tésztával egy kivajazott tortaformát. Kenjük a mandulakrémet a tésztára, tegyük sütőbe és süssük 20-30 percig.
Hagyjuk kihűlni a lepényt. Csepegtessük jól le az epret, megtartva az áztatólevet. Itassuk át a lepény tetejét egy kis lével. Töltsük meg az eperrel, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.
 
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK