GASZTRO

Bazsalikomos epres lepény mandulakrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 vagy 3 bazsalikomlevél
150 g cukor
250 g eper
15 g vaj

Mandulás tészta:
150 g vaj
250 g liszt
40 g darált mandula
80 g cukor
1 kis tojás

Mandulakrém:
60 g puha vaj
60 g cukor
1 kis tojás
60 g darált mandula
Néhány csepp vaníliakivonat

 

Elkészítése:

Készítsük el a tésztát: egy tálban keverjük össze a vajat és a liszet, amíg kellően omlós állagú nem lesz. A közepén egy mélyedésbe öntsük bele a darált mandulát és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk piheni 2 órát

Tegyünk félre egy kis bazsalikomot a díszítéshez. A többit tépkedjük bele egy nagy tálba. Forraljunk fel 1,5 dl vizet cukorral, öntsük a szirupot az összetépdesett bazaslikomra, és hagyjuk langyosra hűlni.

Tépjük le az eper szárát, vágjuk kockákra és tegyük bele a bazsalikomos szirupba. Fedjük le és hagyjuk bene ázni, míg a lé teljesen ki nem hűl.

Készítsük el a mandulakrémet: tegyük a vajat egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, majd a tojást, a darált mandulát és a vaníliát. Dolgozzuk össze keverőkanállal, míg sima, egyenletes krémet nem kapunk.

Melegítsük a sütőt 190 C-ra.

Nyújtsuk ki a tésztát. Béleljünk ki tésztával egy kivajazott tortaformát. Kenjük a mandulakrémet a tésztára, tegyük sütőbe és süssük 20-30 percig.

Hagyjuk kihűlni a lepényt. Csepegtessük jól le az epret, megtartva az áztatólevet. Itassuk át a lepény tetejét egy kis lével. Töltsük meg az eperrel, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL